Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    A fost descoperit cel mai mare dinozaur din Brazilia

    Oamenii de ştiinţă de la Earth Sciences Museum din Rio de Janeiro, au anunţat descoperirea celui mai mare dinozaur găsit vreodată în Brazilia.



    Titanosauri (arhivă).


    Dinozaurul, numit Austroposeidon magnificus, avea aproximativ 25 de metri lungime şi a aparţinut grupului de titanosauri, care erau dinozauri ierbivori, cu un corp bine dezvoltat, cu gât şi coadă lungi şi un craniu relativ mic.

    Se crede că aceşti dinozauri au trăit în timpul perioadei Cretacic, acum 145-66 milioane de ani, în regiunile care sunt în prezent parte din America de Sud, Africa, Antarctica şi Oceania.

    Vertebrele fosilizate ale dinozaurului au fost găsite în 1950 în apropierea oraşului Presidente Prudente, sud-vest de São Paulo, de către paleontologul brazilian Llewellyn Ivor Price. Materialul a fost depozitat la Earth Sciences Museum din Rio de Janeiro şi nu a fost analizat până acum din lipsă de fonduri.

    În Brazilia s-au descoperit nouă specii de titanosauri. Până acum, cel mai mare dinozaur din Brazilia a fost Maxakalisaurus topai, care avea peste 13 metri.

    10 OCTOMBRIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetatori de la University of Calgary din Canada si Montana State University din Statele Unite, au studiat un dinozaur mic, asemanator cu o pasare, care isi incuba ouale asa cum fac pasarile clocitoare, obtinand dovezi ale inrudirii dintre dinozaurii bipezi, teropozi, si pasarile de azi, prin comportamentul similar.
    Cercetatori ai vietii marine de la University of St Andrews au studiat foraminiferele si au ajuns la concluzia ca un nivel ridicat de dioxid de carbon in atmosfera are un efect catastrofal asupra vietii marine microscopice.
    Sentimentul corectitudinii este o trăsătură umană importantă, dar noi cercetări sugerează că este un comportament cheie şi pentru câini şi lupi.
    Cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit că sfecla de zahăr produce hemoglobină care ar putea servi ca substitut al sângelui.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite a identificat sedimentele unor lacuri formate în supervulcani străvechi ca sursă de litiu, un metal utilizat la fabricarea bateriilor litiu-ion pentru alimentarea echipamentelor mobile.
    Oamenii de ştiinţă au reuşit să recupereze imagini ale unor trecători, din reflecţiile din ochii subiectului fotografiat. Pentru infracţiunile în care victimele sunt fotografiate, cum sunt abuzurile sexuale asupra copiilor, reflecţiile din ochii subiectului fotografiei ar putea ajuta la identificarea autorilor.