Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    A fost descoperit cel mai mare schelet de dinozaur din Elveţia

    Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au descoperit cel mai mare schelet de dinozaur din Elveţia, într-un sit de trei kilometri în diametru din cantonul Aargau's Frick Valley, cunoscut pentru descoperirile similare.



    Plateosaurus engelhardti în Sauriermuseum, Frick, Elveţia.


    Scheletul, lung de opt metri, este al unui plateosaurus, un dinozaur ierbivor, care a trăit în urmă cu 210 milioane de ani, când zona era un loc plat, tropical, intercalat cu râuri.

    Capul lipseşte, dar restul scheletului este intact, bine conservat într-o groapă de lut. Cercetătorii cred că plateosaurus, cântărind mai mult de o tonă şi având o vârstă cuprinsă între 20 şi 40 de ani, s-a blocat în partea de jos a unei găuri şi a murit de sete.

    Odată ce oasele de dinozaur sunt găsite, este nevoie de un an pentru a le pregăti pentru prezentarea într-un muzeu.

    2 IULIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Industria are încă nevoie de cauciuc natural şi cum sursa originară a acestui material este nesigură, oamenii de ştiinţă şi-au îndreptat atenţia spre alte plante ale căror secreţii conţin latex. O astfel de plantă este păpădia.
    Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Newcastle University a aratat cum cofeina imbunatateste memoria albinelor si ajuta plantele sa primeasca mai multe insecte care sa le raspandeasca polenul.
    Asteroidul 2013 TV135 a fost descoperit pe 8 octombrie 2013 de astronomii care lucrează la Crimean Astrophysical Observatory din Ucraina şi este unul dintre cele 10332 de obiecte descoperite în apropierea Pământului. Astronomii din Italia, Spania, Marea Britanie l-au clasificat ca având potenţial de risc 1 din 10 pe scara Torino.
    O nouă specie de dinozaur carnivor, una dintre cele mai mari specii descoperite vreodată în America, a trăit acum 98 milioane de ani. Această specie nou descoperită, numită Siats meekerorum, a fost prădătorul de vârf timp de milioane de ani.
    Doisprezece "noi" tipuri de nori, inclusiv rarii nori ondulatorii (asperitas), au fost recunoscuţi pentru prima dată de către Cloud Atlas International.
    O nouă specie de dinozaur carnivor, care a trăit acum aproximativ 90 milioane de ani, a fost descoperită în Argentina. Ea are similitudini cu specia Tyrannosaurus, mai ales prin cele două braţe mici, dar aparţine unei linii complet diferite.