Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Tomsk, Rusia, cred că au găsit o nouă specie de dinozaur după ce au examinat oase descoperite în 2008 şi au constatat că aparţin unui monstru gigant, care cutreiera Pământul acum 100 milioane de ani.



    Excavaţii în malurile râului Kiya din Siberia.


    Părţi mari ale fosilei au fost descoperite în urmă cu şapte ani, în timpul unei expediţii pe malurile râului Kiya în zona localităţii Shestakovo, din regiunea Kemerovo din Siberia. Rămăşiţele erau prinse în interiorul unor roci şi oamenii de ştiinţă nu au putut să le examineze decât după ce experţii de la universitate au extras fragmentele din bucăţile de gresie.

    Se pare că a fost descoperit un nou dinozaur care a aparţinut clasei titanosurilor, care cuprinde unii dintre cei mai mari monştri care au cutreierat vreodata Pământul.

    Oasele aparţin unui dinozaur ierbivor din grupul sauropozilor, numit Sibirosaurus, care a trăit în perioada Cretacicului târziu, aproximativ 100 milioane de ani în urmă.

    4 APRILIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Se stie ca relatiile de vecinatate sunt importante la plante. Unele plante sunt companioni buni, faciliteaza cresterea si fixarea azotului, controleaza daunatorii, atrag insectele. Intelegerea mecanismelor ce stau la baza acestor interactiuni s-a concentrat pana acum pe efectele luminii si umbrei, semnalizare chimica, contact. Dar cum comunica de fapt o planta cu cele de langa ea?
    Un studiu asupra albinelor demonstrează că micile insecte au capacitatea de a îndeplini sarcini complexe cum ar fi numărarea sau recunoaşterea unei feţe umane.
    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a arătat că oamenii au modificat Pământul până la punctul în care planeta a intrat într-o nouă perioadă de timp geologic.
    Oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce ar putea fi o nouă specie de caracatiţă, o creatură înfricoşătoare, asemănatoare cu o fantomă din desene animate.
    Fosila unei specii dispărute de ornitorinc carnivor înarmat cu dinţi şi care măsura aproape un metru a fost descoperită în zona bogată în fosile Riversleigh World Heritage din Queensland, Australia, de cercetători de la UNSW School of Biological Earth and Environmental Sciences.
    Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au folosit datarea cu radiocarbon pe 28 de rechini de Groenlanda pentru a determina vârsta lor, şi au estimat că o femelă avea aproximativ 400 de ani.