Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    A plecat dintre noi academicianul Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne din România

    Academicianul Ovidiu Bojor (1 noiembrie 1924, Reghin - 14 februarie 2023, Bucureşti) unul dintre fondatorii fitoterapiei moderne din România și unul dintre marii promotori al plantelor medicinale, s-a stins din viaţă la vârsta de 98 de ani.



    A plecat dintre noi academicianul Ovidiu Bojor. Foto: David Tomaseti/Unsplash


    Ovidiu Bojor a absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din București în 1950, iar în 1968 a devenit doctor în farmacie cu teza: ”Contribuții la studiul ciupercii Claviceps purpurea”.

    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite.

    A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.

    Pasionat explorator, a condus patru expediţii în Himalaya, iar în 1984 şi 1985 a predat cursuri de specialitate la Kathmandu, Nepal.

    A publicat ca autor sau coautor peste 200 de lucrări științifice şi mai mult de 30 de tratate de specialitate.

    Este deţinătorul a peste 40 de brevete de invenţie, majoritatea aplicate în cercetare sau producţie, unele dintre ele medaliate la saloanele internaţionale de invenţii.

    Şi-a dedicat o mare parte din viaţă cartării Florei Medicinale din România, iar metodologia sa a fost adoptată de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială şi recomandată ţărilor în curs de dezvoltare.

    14 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Cu ocazia Sărbătorii Lampioanelor 2015, Institutul Confucius din cadrul Universităţii Bucureşti a organizat un antrenant spectacol în aula mare a Facultăţii de Drept.
    Al patrulea Institut Confucius din România s-a deschis pe 25 noiembrie 2013 la Bucureşti. El a fost înfiinţat pe 21 noiembrie ca organizaţie non-profit, un parteneriat între Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din Bucureşti şi Hanban, sediul general al institutelor Confucius.
    Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander și frumoasa Caro, a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți. „Un film despre frici, promisiuni, candoare, asumare de riscuri, frumusețe sufletească, speranță și fulgi de păpădii.”
    Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică la fileu spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una dintre cele mai importante persoane din viață?”. Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat.