Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Activitatea fizică, izvor de sănătate

    Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Cambridge, făcut timp de 12 ani pe mai mult de 300000 de persoane, arată că lipsa de mişcare ucide de două ori mai mulţi oameni decât obezitatea.



    Jogging.


    Cel mai mare risc de moarte timpurie îl au persoanele sedentare, fie că au greutate normală, fie că sunt supraponderale.

    Bolile cauzate de inactivitate şi obezitate au fost în general aceleaşi, cum ar fi bolile cardiovasculare. Totuşi, diabetul de tip 2 apare mai frecvent la persoanele obeze.

    Obezitatea şi inactivitatea merg, de cele mai multe ori, mână în mână.

    Dar persoanele slabe au probleme de sănătate mai mari, dacă sunt inactive, decât cele obeze care fac mişcare regulat.

    Concluzia studiului este că pentru o bună sănătate toată lumea ar trebui să meargă pe jos în ritm vioi, să alerge sau să facă o activitate fizică, cel puţin 20 de minute pe zi, recomandare valabilă pentru persoane de orice greutate.

    10 SEPTEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Exerciţiile fizice regulate pot ajuta la scăderea riscului de diabet zaharat de tip doi, potrivit unui studiu realizat la University College London, din Marea Britanie.
    O echipă de cercetători de la Universitatea California, din San Francisco, a descoperit că pacienţii cu cancer de colon care au o greutate corporală sănătoasă, au activităţi fizice regulate şi o dietă bogată în cereale integrale, fructe şi legume, cu un conţinut redus de carne roşie şi prelucrată, au un risc semnificativ mai mic de recurenţă a cancerului sau de deces.
    Înotul, ciclismul, tenisul şi aerobicul sunt sporturi care oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât alergarea şi fotbalul, afirmă un studiu al Universităţii din Sydney, Australia.
    Studii recente, realizate în cadrul Universităţii din Illinois, Statele Unite, oferă noi dovezi că exerciţiile fizice pot schimba compoziţia florei microbiene din intestin.
    Cercetătorii de la University College London au descoperit că copiii cu ore de culcare neregulate sunt mult mai susceptibili de a avea probleme de comportament. Orele de culcare neregulate perturbă ritmul natural al corpului, subminând maturizarea creierului şi capacitatea de reglementare a comportamentului.
    Studierea pe animale de laborator a arătat că somnul după un proces de învăţare, promovează formarea de spini dentritici post sinaptici.