Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Administrarea de suplimente şi demenţa

    În urma celui mai mare studiu efectuat până în prezent, s-a constatat că administrarea de suplimente cu vitamina B12 şi acid folic nu pare să micşoreze riscul de a dezvolta demenţa la persoanele sănătoase.



    Auguste Deter, primul pacient al psihiatrului german Aloysius Alzheimer, descris în 1901, cu boala (numită mai tărziu) Alzheimer.


    Datele au arătat că nu au existat diferenţe în rezultatele testelor de memorie între cei care au luat suplimente timp de doi ani şi cei care au primit un placebo.

    Oamenii de ştiinţă ştiu că niveluri ridicate în corp al unei substanţe chimice numite homocisteină, poate creşte riscul de accident vascular cerebral şi demenţă.

    Vitamina B12 şi acidul folic sunt cunoscute că ar reduce nivelul de homocisteină. Acest fapt i-au determinat pe oamenii de ştiinţă să vadă suplimentele de B12 şi acid folic ca o modalitate de a îndepărta demenţa.

    Cu toate acestea, în studiul pe aproape 3000 de persoane cu vârsta medie de 74 de ani, care au luat 400 micrograme de acid folic şi 500 micrograme de vitamina B12, sau un placebo în fiecare zi, cercetătorii de la Universitatea Wageningen din Olanda nu au descoperit nici o dovadă de un efect protector.

    Deşi acest studiu pune la îndoială utilizarea de suplimente de vitamina B sau acid folic pentru a ajuta memoria, un regim alimentar echilibrat este o modalitate bună de a ne păstra sănătoşi la toate vârstele.

    Putem menţine un creier sănătos pentru mult timp, prin menţinerea unei greutăţi sănătoase, o alimentaţie echilibrată, fără fumat, o viaţă activă, alcool cu moderaţie şi păstrarea tensiunii arteriale şi a colesterolului sub control.

    29 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Inginerii de la Universitatea Purdue, din Statele Unite, au creat o metodă de tratament cu laser care ar putea transforma orice suprafaţă metalică într-un ucigaş rapid de bacterii, doar oferind suprafeţei metalului o textură diferită.
    Oamenii de ştiinţă, din 39 de națiuni, atrag atenţia asupra efectelor nocive asupra sănătăţii ale radiaţiilor telefoanelor mobile care dau cancer, modificări genetice şi de reproducere, precum şi probleme de învăţare şi deficite de memorie.
    Ritmurile undelor cerebrale dintre doi oameni care participă la o conversaţie încep să se sincronizeze, conform unui nou studiu. Potrivit oamenilor de ştiinţă această sincronizare poate fi un factor cheie în înţelegerea limbajului şi a comunicării interpersonale.
    Patru din cinci pacienţi cu cancer de sânge, care mai aveau două până la cinci luni de trăit, au răspuns pozitiv şi mai mult de jumătate au rămas fără simptome, după tratamentul cu celule modificate.
    Un produs chimic halucinogen estras din ciuperci halucinogene dă speranţe persoanelor cu depresie netratabilă.
    Un tratament pentru alergia la arahide, constând din administrarea orală a unui probiotic împreună cu o proteină din arahide, zilnic, timp de 18 luni, la copii, a fost testat cu succes în Australia.