Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Al patrulea Institut Confucius din România s-a deschis la Bucureşti


    Al patrulea Institut Confucius din România s-a deschis pe 25 noiembrie 2013 la Bucureşti. El a fost înfiinţat pe 21 noiembrie ca organizaţie non-profit, un parteneriat între Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din Bucureşti şi Hanban (Office of Chinese Language Council International ) – sediul general al institutelor Confucius.


    Institutul Confucius va reprezenta o platformă pentru dezvoltarea relaţiilor culturale româno-chineze, pentru promovarea limbii chineze prin cursuri destinate publicului larg, precum şi pentru sprijinirea proiectelor de cercetare şi organizarea unor manifestări ştiinţifice.

    Institutul va beneficia de sprijinul catedrei de limba chineză a Universităţii Bucureşti, prima catedră de acest fel din România, înfiinţată încă din anul 1956. Colaborarea are în vedere realizarea de traduceri din operele fundamentale ale culturii chineze şi elaborarea de materiale didactice.

    Institutul Confucius va avea ca obiectiv şi colaborarea cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti prin inţierea unor proiecte comune pentru o mai bună cunoaştere reciprocă în domeniul juridic.

    În perioada 25 – 29 noiembrie 2013, la sediul Institutului Confucius, are loc Săptămâna Culturii Chineze.

    Institute şi clase Confucius în România

    Primul Institut Confucius în România a fost înfiinţat la Sibiu, pe 18 noiembrie 2007, în cadrul Universităţii “Lucian Blaga”. Partenerul universităţii sibiene este “Beijing Language & Culture University”.

    Al doilea institut Confucius din România a fost deschis la Cluj Napoca, în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, la 25 septembrie 2009. Partenerul Universităţii Babeş-Bolyai este Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie Zhejiang din Hangzhou, China.

    Al treilea institut Confucius din România a fost deschis la Braşov, în cadrul Universităţii Transilvania, la 26 martie 2012. Partenerul străin este Universitatea Jianzju din Shenyang, China

    Există Clasa Confucius la Deva, din 30 aprilie 2010 şi la Constanţa, din 19 martie 2011.

    La nivel mondial, Institutul Confucius din China are deschise 430 institute şi 272 de clase, în 116 ţări. În Europa, sunt active 94 de Institute Confucius şi 34 de clase Confucius.

    GH. MANOIU | 26 NOIEMBRIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cu ocazia Sărbătorii Lampioanelor 2015, Institutul Confucius din cadrul Universităţii Bucureşti a organizat un antrenant spectacol în aula mare a Facultăţii de Drept.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.
    A fost un renumit farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, deținător al Diplomei de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte şi al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite. A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială calitate în care a participat la mai multe misiuni în Nepal, Afganistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.
    Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander și frumoasa Caro, a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți. „Un film despre frici, promisiuni, candoare, asumare de riscuri, frumusețe sufletească, speranță și fulgi de păpădii.”
    Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică la fileu spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una dintre cele mai importante persoane din viață?”. Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat.