Ştiri / Ştiinţă |
Albinele pot recunoaşte o faţă umană
O cercetătoare de la Universitatea de Știinţe din Toulouse a realizat un studiu asupra albinelor, care demonstrează că micile insecte au capacitatea de a îndeplini sarcini complexe cum ar fi numărarea sau recunoaşterea unei feţe umane.
În ciuda unei creier nu mai mare decât o gămălie de ac, cu doar un milion de neuroni, albinele sunt dotate cu o vedere bună şi o memorie mare.
Amplasate la intrarea unui labirint, albinele au fost capabile să identifice diferite semne reprezentate pe o hartă, iar după o învăţare rapidă, au ales în mod constant ieşirea care avea semnul ce ducea la o recompensă.
De asemenea, s-a dovedit că aceste insecte nu au fost ghidate numai de instinctul lor. Ele îşi adaptează comportamentul la mediu şi la experienţă.
15 FEBRUARIE 2022
TE-AR MAI PUTEA INTERESA
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a arătat că oamenii au modificat Pământul până la punctul în care planeta a intrat într-o nouă perioadă de timp geologic.
Oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce ar putea fi o nouă specie de caracatiţă, o creatură înfricoşătoare, asemănatoare cu o fantomă din desene animate.
Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au folosit datarea cu radiocarbon pe 28 de rechini de Groenlanda pentru a determina vârsta lor, şi au estimat că o femelă avea aproximativ 400 de ani.
Cel puţin 441 de specii noi de animale şi plante au fost descoperite în ultimii ani în marea pădure tropicală neexplorată a Amazonului.