Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Alimentaţia sănătoasă duce la o mai bună stimă de sine

    Alimentaţia sănătoasă la copii este asociată cu o mai bună stimă de sine şi cu mai puţine probleme emoţionale cum ar fi faptul că au mai puţini prieteni sau că sunt necăjiţi sau agresaţi, indiferent de greutatea corporală, potrivit unui recent studiu.



    Alimentaţia sănătoasă legată de fericirea copiilor.


    Rezultatele unor cercetări efectuate la Academia Sahlgrenska, Universitatea din Gothenburg, Suedia, pe 7675 de copii cu vârsta cuprinsă între doi şi nouă ani, din opt ţări europene, arată că există o legătură între obiceiurile alimentare sănătoase şi starea psihologică bună, cu mai puţine probleme emoţionale, relaţii mai bune cu alţi copii şi o mai înaltă stimă de sine.

    Invers, o stimă de sine mai bună este asociată cu o mai bună respectare a orientărilor privind alimentaţia sănătoasă.

    O mai bună stimă de sine a fost asociată cu aportul de zahăr conform liniilor directoare, relaţiile bune cu părinţii au fost asociate cu consumul de fructe şi legume conform indicațiilor, mai puţine probleme emoţionale au fost asociate cu aportul de grăsimi în conformitate cu liniile directoare.

    Regulile sănătoase privind dieta includ limitarea consumului de zahăr rafinat, reducerea consumului de grăsimi şi consumul de fructe şi legume.

    Autorii au descoperit că aportul de peşte conform recomandărilor (de 2-3 ori pe săptămână) a fost de asemenea benefic.

    19 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Agenţia internaţională de cercetări asupra cancerului, parte a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a clasificat băuturile foarte fierbinţi ca fiind cancerigene pentru om.
    Un neurochirurg polonez a fost foarte surprins când, în plină operaţie pe creier, pacienta s-a trezit şi a întrebat dacă totul merge bine.
    Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea din Sussex au descoperit că organele ar putea avea "mintea lor proprie", crescând cu rate diferite atunci când dimensiunile corpului se schimbă.
    Cercetările privind factorii de risc şi tratamentul bolii coronariene s-au concentrat până acum asupra factorilor fiziologici, dar un nou studiu realizat în Finlanda a adus dovezi care leagă trasaturile de personalitate şi de sănătate mintală de boala coronariană.
    Fructoza, tipul de zahăr găsit în fructe, miere şi unele legume, se dovedeşte a fi o opţiune mai sănătoasă în comparaţie cu zahărul de masă de zi cu zi, cum ar fi zaharoza şi glucoza, potrivit cercetătorilor australieni.
    Cercetătorii de la Universitatea California, San Diego, au dezvoltat un nou medicament care poate fi pus direct în ochi printr-un picurător pentru a micşora şi a dizolva cataracta, principala cauză de orbire la om.