Nutriţie / Dieta |
Alimentele picante duc la scăderea în greutate
Un recent studiu realizat la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, a arătat pentru prima dată o legătură între capsaicinoide, ingredientul activ în ardeii iuţi şi capacitatea de ardere a caloriilor.
Alimentele condimentate nu vor reduce apetitul, ci vor creşte rata metabolismului, care este o proprietate intrinsecă a oamenilor.
Patruzeci de persoane au primit fie un placebo, fie 2 miligrame de supliment cu capsaicinoid pe zi, alternativ, apoi cercetătorii au măsurat atât rata metabolică cât şi ritmul cardiac.
Participanţilor li s-a dat o masă personalizată, apoi evaluarea a fost făcută la una, două și trei ore după masă.
Persoanele care au luat suplimente de capsaicinoide au arătat o schimbare medie estimată de 130 kcalorii pe zi, în timp ce persoanele care au luat placebo au reflectat doar o ardere medie de energie de 8 kcalorii pe zi.
Deşi acest lucru poate părea o veste bună pentru iubitorii de alimente condimentate care doresc să scape de câteva kilograme, acestea ar trebui luate ca parte a unei practici holistice de management al greutăţii, care include o dietă sănătoasă şi un program de exerciţii fizice.
Capsaicinoidele, cunoscute pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, au fost folosite ca remediu natural pentru a freca articulaţiile şi ca antioxidanţi care pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii sau chiar a cancerului.