Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Antibioticele legate de cancerul intestinal

    Persoanele care iau antibiotice o perioadă lungă de timp sunt mai predispuse să dezvolte polipi intestinali, care pot fi un precursor al cancerului intestinal.



    Antibioticele legate de cancerul intestinal.


    Acest studiu se adaugă altor dovezi care vizează faptul că bacteriile din intestin ar putea juca un rol în dezvoltarea tumorilor.

    Polipii intestinali sunt creşteri mici pe mucoasa intestinului şi sunt frecvenţi.

    În majoritatea cazurilor, aceştia nu provoacă nici un simptom şi nu devin canceroşi, dar unii se transformă în cancer dacă sunt lăsaţi netrataţi.

    Cercetătorii au descoperit că persoanele, cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, care au luat antibiotice mai mult de două luni au fost mai predispuse să fie diagnosticate mai târziu cu anumite tipuri de polipi intestinali, cunoscuţi ca adenoame, comparativ cu cei care nu au luat antibiotice pe termen lung.

    Studiul nu arată însă câţi polipi au devenit canceroşi, iar cercetarea nu a demonstrat că antibioticele conduc la dezvoltarea cancerului şi nu bacteriile pentru care antibioticele sunt folosite.

    Antibioticele modifică în mod fundamental flora intestinală, prin reducerea diversităţii şi a numărului de bacterii şi prin reducerea rezistenţei la bacterii ostile.

    Rezultatele, dacă vor fi confirmate de alte studii, sugerează necesitatea de a limita utilizarea antibioticelor şi a surselor de inflamaţie, care pot conduce la formarea de tumori.

    Orice lucru care tulbură bacteriile intestinale, cum ar fi modificările dietei, inflamaţia sau utilizarea antibioticelor, ar putea avea un impact asupra sănătăţii.

    Riscul de cancer intestinal depinde de multe lucruri, între care un istoric familial de cancer intestinal, dieta, alcoolul şi fumatul sunt numai câteva.

    12 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis au descoperit ca nanoparticule care transporta o toxina gasita in veninul de albine poate distruge virusul imunodeficientei umane (HIV), lasand in acelasi timp celulele din jur nevatamate.
    Un studiu al cercetatorilor de la University of California, Los Angeles School of Medicine arata ca o dieta bazata constant pe un nivel ridicat de fructoza incetineste creierul, impiedica memorarea si invatarea. Intr-o prima faza, acizii grasi omega 3 pot contracara perturbarile.
    Un nou studiu de la Northwestern University din Chicago arată că momentul, intensitatea şi durata expunerii la lumina din timpul zilei, sunt legate de greutatea corporală. Persoanele care au fost expuse la lumina dimineţii au avut un indice de masă corporală semnificativ mai mic decât cei care aveau cea mai mare parte a expunerii lor la lumina din partea a doua a zilei.
    Cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology, din Statele Unite, au constatat ca o gena asociata cu longevitatea reglementeaza de asemenea si ceasul interior al organismului.
    Un număr de 18 protocoale medicale pentru acupunctură şi moxibustie au fost emise de către Comitetul Naţional Tehnic Chinez pentru Standardizarea Acupuncturii şi Moxibustiei şi de Asociaţia Chineză de Acupunctură şi Moxibustie, pentru a alinia terapiile tradiţionale vechi de secole cu medicina modernă.
    Un studiu australian realizat la Universitatea din Melbourne a găsit prima dovadă că canabisul medicinal poate reduce convulsiile la copiii cu epilepsie severă.