Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Aplicatie medicala pentru smartphone

    GH. MANOIU | 20 OCTOMBRIE 2022

    Specialistii de la Biosense Technologies Private Limited din India au realizat o aplicatie smartphone care permite analiza urinei si monitorizarea rezultatelor pentru o perioada de timp.



    O aplicatie smartphone permite analiza urinei si monitorizarea rezultatelor. Foto: Wikipedia.


    Sumarul de urina folosind tije de analiza poate da date privind concentratia de glucoza, proteine, cetone, sange, pH, greutate specifica, urobilinogen, bilirubina, nitriti.

    Aplicatia poate analiza, interpreta si arata trendul datelor si poate fi utila in diabet, infectii urinare, pre-eclampsie.

    Compararea manuala a tijelor de test cu o harta de referinta este de multe ori dificila.

    Banda sau tija pentru analiza se introduce in recipientul cu urina pentru 2 secunde. Se pune apoi banda pe o rigla cu culorile de baza si se face o poza cu camera aparatului.

    Aplicatia compara culorile benzii de test cu cele de referinta si da rezultatele, ce se pot stoca pentru a afla trendul. Se pot detecta astfel prezenta a pana la 25 de boli.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Pacienţii cu diabet zaharat ar putea în curând să ia pastile pentru a-şi trata boala, decât să-şi injecteze insulină, afirmă oamenii de ştiinţă australieni.
    Cercetatorii de la Kobe University, Japonia, au studiat efectele lentinanului, un derivat din Lentinula edodes, ciuperca cunoscuta mai ales sub numele de Shiitake sau "Chinese black mushroom" si au ajuns la concluzia ca acesta are activitate anti-inflamatorie intestinala, atenuand severitatea inflamatiei prin reducerea productiei de substante pro-inflamatorii.
    Oamenii de stiinta de la Universitatea din Nottingham au descoperit un strat nedetectat anterior în cornee. Noul strat a fost numit Stratul Dua, dupa numele profesorului de oftalmologie si stiinte vizuale Harminder Dua, care l-a descoperit.
    O echipă de cercetători de la Institut de Recherche Expérimentale et Clinique al Universităţii catolice din Louvain a identificat modul în care se formează metastazele şi cum s-ar putea evita apariţia lor. Ei au identificat compuşi care ar putea să fie folosiţi pentru a preveni apariţia de metastaze la pacienţii cu tumori maligne.
    Energia mentală scăzută poate afecta modul de mers pe jos la persoanele în vârstă, mai mult decât oboseala fizică. Noi cercetări subliniază relaţia dintre capacitatea de mers pe jos şi starea de spirit raportată la sine.
    O mică moleculă numită tetrandrina, extrasă dintr-o plantă din Asia, a demonstrat că are potenţial de inhibare a infecţiei celulelor umane albe din sânge în vitro şi de a preveni boala Ebola.