Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Ar mai exista o planetă în sistemul nostru solar

    O nouă planetă mai mare decât Pământul s-ar putea ascunde mult dincolo de Pluto, în adâncurile întunecate şi reci ale sistemului nostru solar.



    Orbita ipoteticei Planet Nine.


    Posibila planetă, probabil similară cu giganţii de gaz Uranus şi Neptun, a fost numită "Planet Nine" şi are o masă de aproximativ 10 ori mai mare decât cea a Pământului, iar orbita ei s-ar afla la aproximativ 20 de ori mai departe de Soare decât cea a lui Neptun.

    La o distanţă medie de 90,20 miliarde kilometri de Soare, această planetă ar avea nevoie de 10000 până la 20000 de ani pentru a face o orbită completă în jurul Soarelui, conform cercetătorilor americani care au dedus existenţa planetei misterioase prin modelare matematică şi simulări pe calculator.

    Deşi existenţa noii descoperiri nu a fost confirmată, experţii sunt siguri că au găsit-o, pe baza unor dovezi indirecte date de şase obiecte din Centura Kuiper influenţate de o foarte posibilă planetă.

    Pluto, considerată a noua planetă, nu mai este o planetă, fiind prea mică şi a fost trecută în categoria planetelor pitice în 2006.

    Pentru prima dată în peste 150 de ani, există dovezi solide că recensământul planetelor sistemului nostru solar este incomplet.

    29 AUGUST 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un asteroid uriaş descoperit de curând, poreclit "The Beast", Bestia, va ajunge în apropierea Pământului în acest sfârşit de săptămână.
    Unul dintre cele mai mari cratere ale Lunii a fost creat de un asteroid, cu un diametru de 250 km, care a lovit suprafaţa Lunii în urmă cu aproximativ 3,8 miliarde de ani, formând Mare Imbrium, cunoscut sub numele de ochiul drept al "Omului din Lună".
    Compania de telecomunicaţii prin satelit Inmarsat din Marea Britanie, a lansat a doua navă spaţială din seria I5. Platforma de 7 metri lungime şi 6,1 tone, a fost transportată pe orbită de o rachetă Proton M, trimisă de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
    O echipă condusă de Universitatea din Colorado Boulder a descoperit un scut invizibil la peste 11500 km deasupra Pământului, care opreşte electronii ucigaşi emişi de furtunile solare, ce trec cu viteze apropiate de viteza luminii în jurul planetei şi constituie o ameninţare pentru astronauţi, sateliţi şi alte sisteme spaţiale.
    Oamenii de ştiinţă au acum o estimare bună pentru vârsta unuia dintre cele mai neobişnuite sisteme planetare descoperite până în prezent - TRAPPIST-1, un sistem de şapte lumi de mărimea Pământului ce orbitează o stea pitică ultra-rece, la aproximativ 40 de ani-lumină.
    Un asteroid, de mărimea unei case, va trece pe 12 octombrie 2017 la doar 44000 km de Pământ.