Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Arahidele, bune pentru sănătatea inimii

    Consumul de arahide, chiar şi în cantităţi mici, reduce mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Vanderbilt din Statele Unite.



    Arahide.


    Consumul arahidelor a fost legat de o scădere a mortalităţii generale cu 17 pană la 21%, în funcţie de cantitatea consumată, precum şi de o scădere de 23-38% a deceselor datorate bolilor cardiovasculare.

    Acest studiu a fost realizat în rândul a mai mult de 70000 de americani şi 130000 de chinezi din Shanghai. Cei mai mulţi participanţi au făcut parte din grupuri socio-economice defavorizate.

    Arahidele sunt semnificativ mai puţin costisitoare şi mai disponibile pe scară largă decât nucile şi ar putea constitui o modalitate economică de a îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară publică.

    Aceste date provin din studii epidemiologice, nu din studii clinice controlate. Prin urmare, nu este sigur că consumul de arahide ca atare a dus la o reducere a mortalităţii, dar beneficiile pentru sănătate ale consumului de arahide sunt destul de încurajatoare.

    Arahidele sunt bogate în substanţe nutritive şi conţin acizi graşi nesaturaţi, fibre, vitamine şi antioxidanţi, toate bune pentru sănătatea cardiovasculară.

    15 FEBRUARIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite.
    Cei care consumă fructe de mare absorb şi bucăţi mici de plastic în fluxul lor sanguin, cu efecte încă necunoscute asupra sănătăţii.
    Un studiu realizat la Universitatea Națională din Singapore sugerează că riscul de insuficienţă renală creşte semnificativ în cazul unui consum constant de carne roşie.
    Chia este considerată o pseudocereală, cultivată pentru semințele sale comestibile, hidrofile, cultivate și utilizate în mod obișnuit ca hrană în mai multe țări din America de Sud, Mexic și Statele Unite.
    Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au arătat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare.
    Conform unui studiu realizat la Universitatea din California, Statele Unite, o dietă bogată în grăsimi şi în nuci, este cea mai eficientă pentru a îmbunătăţi nivelul colesterolului.