Nutriţie / Dieta |
Arahidele, bune pentru sănătatea inimii
Consumul de arahide, chiar şi în cantităţi mici, reduce mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Vanderbilt din Statele Unite.
Consumul arahidelor a fost legat de o scădere a mortalităţii generale cu 17 pană la 21%, în funcţie de cantitatea consumată, precum şi de o scădere de 23-38% a deceselor datorate bolilor cardiovasculare.
Acest studiu a fost realizat în rândul a mai mult de 70000 de americani şi 130000 de chinezi din Shanghai. Cei mai mulţi participanţi au făcut parte din grupuri socio-economice defavorizate.
Arahidele sunt semnificativ mai puţin costisitoare şi mai disponibile pe scară largă decât nucile şi ar putea constitui o modalitate economică de a îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară publică.
Aceste date provin din studii epidemiologice, nu din studii clinice controlate. Prin urmare, nu este sigur că consumul de arahide ca atare a dus la o reducere a mortalităţii, dar beneficiile pentru sănătate ale consumului de arahide sunt destul de încurajatoare.
Arahidele sunt bogate în substanţe nutritive şi conţin acizi graşi nesaturaţi, fibre, vitamine şi antioxidanţi, toate bune pentru sănătatea cardiovasculară.