Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Ardei umpluţi
Ingrediente
patru bucăţi ardei gras verde
o cană cu apă
jumătate de cub de supă
o cană de orez
o cană de piure de tomate
sare, piper, boia de ardei
un pachet pătrunjel
150 g de brânză rasă
o ceapă
usturoi - opţional
măsline negre - opţional
Metoda de preparare
1. Se găteşte orezul.
2. Se taie tulpinile ardeilor şi se curăţă seminţele, astfel încât ardeii să arate ca o cană.
3. Se taie ceapa în cuburi mici şi se prăjește în ulei de măsline până ia culoarea uşor brun.
4. Se adaugă apă, suc de roşii, pătrunjel, cubul de supă, brânză, usturoi, măsline negre şi orez. Se condimentează după gust.
5. Se umplu ardeii cu amestecul făcut. Se fierb timp de 30 minute.
6. Se serveşte cu salată verde şi sos de roşii.
Observaţii
• Cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.