Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Un asteroid va trece aproape de Pământ pe 5 martie

    Un mic asteroid, care în urmă cu doi ani a trecut prin apropierea Pământului la o distanţă de aproximativ 2 milioane kilometri, se va apropia din nou de planeta noastră.



    Posibila locaţie a asteroidului în timpul apropierii de Pământ.


    Asteroidul, numit 2013 TX68, ar putea trece pe lângă Pământ la o distanţă care variază de la 14 milioane kilometri, la 17000 kilometri. Variaţia distanţei se datorează gamei largi de posibile traiectorii pentru acest obiect, deoarece a fost sub observaţie doar o scurtă perioadă de timp după descoperire.

    Cercetătorii de la Centrul NASA pentru Studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS), Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, exclud posibilitatea ca acest obiect să lovească Pământul în timpul apropierii de el.

    Asteroidul 2013 TX68 este estimat la 30 metri în diametru. În cazul în care un asteroid de această dimensiune ar intra în atmosfera Pământului, ar produce o explozie de două ori cât cea a evenimentului Chelyabinsk. Asteroidul care s-au rupt în atmosferă peste Chelyabinsk, Rusia, în urmă cu trei ani, a avut 20 metri lăţime.

    Acest mic asteroid va mai trece prin apropierea Pământului pe 28 septembrie 2017, apoi în 2046 şi 2097.

    1 MARTIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Astronomii au descoperit trei găuri negre supermasive care orbitează aproape una de alta, într-o galaxie aflată la mai mult de patru miliarde de ani lumină depărtare.
    Cel mai mic satelit astronomic a fost proiectat si asamblat la Institutul pentru Studii Spatiale al Universitatii Toronto si lansat de la Centrul Spatial Satish Dhawan din Sriharikota, India. Cu a fost lansat si un alt satelit identic, proiectat tot in Canada, dar asamblat in Austria. Fiecare dintre cei doi sateliti este un cub cu latura de 20 cm si greutatea sub 7 kg.
    Activitatea Soarelui a scăzut la minimul ultimilor 100 de ani, derutând oamenii de ştiinţă şi anunţând o posibilă nouă mini-glaciaţiune.
    Eclipsa solară parţială din 20 martie 2015 este un test fără precedent pentru sistemul energetic european, prin reducerea semnificativă a producţiei fotovoltaice, ţări precum Germania şi Italia având un număr mare de unităţi solare.
    Una dintre descoperirile socante ale ultimilor zece ani este peisajul de pe Titan, una dintre lunile planetei Saturn, care seamana cu peisajul de pe Pamant. Si pe Titan sunt lacuri, mari, rauri, insule. Doar ca pe Titan nu exista apa, ci un amestec de metan, etan si alte hidrocarburi cu un prag de inghet coborat.
    Astronomii se asteapta ca stelele asemanatoare Soarelui sa arunce in spatiu cea mai mare parte a atmosferei lor, atunci cand sunt aproape de sfarsitul vietii.