Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Atlantida ar putea fi pe continentul african

    Un informatician german a contestat teoriile binecunoscute ale unei Atlantide scufundate şi a susţinut că misteriosul oraş s-ar fi aflat într-o zonă din apropierea ţărmului, în Maroc.



    Aici a fost, poate, Atlantida. Cap Ghir, Maroc.


    Expertul german consideră că Atlantida a fost măturată de un uriaş tsunami care s-a retras, lăsând rămăşiţe încă nedescoperite, în apropiere de coasta de la Marrakech.

    El a adunat toate detaliile care se puteau găsi în dialogurile lui Platon, "Timaeus" şi "Critias" care vorbesc despre Atlantida şi a găsit un total de 51 de indicii despre misteriosul oraş.

    Aceste indicii includ că Atlantida se afla în apropierea mării şi a avut o structură de inel, care înconjura un centru mai ridicat.

    De asemenea, se afla la aproape 5000 kilometri de Atena, într-o zonă cu munţi foarte înalţi, aşa cum sunt munţii Atlas în Maroc, la vest de Egipt şi Tirenia.

    Toate aceste detalii au fost introduse într-un program pe calculator, care a marcat pe hartă poziţiile probabile. Cele mai multe caracteristici au corespuns cu câmpia Souss Massa în Maroc, la aproximativ 180 kilometri sud de Marrakesh.

    După ce a obţinut coordonatele GPS, cercetătorul a mers la faţa locului pentru a vedea că, într-adevar, multe dintre atributele Atlantidei descrise de Platon acum 2600 de ani, se găsesc pe teren.

    Situl se află într-un bazin deşertic la doar 13 kilometri de oceanul Atlantic, cu o movilă mică în centru, similar cu zona ridicată din centrul oraşului antic descris de Platon.

    În jur există albii uscate circulare, potrivite cu descrierea lui Platon a oraşului înconjurat de cercuri concentrice ce alternează între pământ şi mare.

    Zona din jurul Souss Massa este predispusă la cutremure, ce ar putea genera un tsunami care să distrugă un oraş. Această zona a Marocului a fost prea puţin examinată de arheologi şi ar putea deţine cheia pentru oraşul pierdut.

    23 OCTOMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Noua Zeelandă va crea în Pacificul de Sud un sanctuar marin gigant, în care va fi interzis pescuitul, prospecţiunile, exploatarea şi mineritul.
    Un monstru marin care stătea ascuns sub valuri de cinci secole, a fost recuperat din Marea Baltică.
    Fenomenul de descărcare de hidraţi de gaz, care a dus la formarea de cratere în Siberia, stă probabil şi la baza dispariţiei navelor şi avioanelor din Triunghiului Bermudelor, spun oamenii de ştiinţă.
    Un grup de arheologi au redescoperit o insulă uitată în apropiere de coasta de vest a Turciei, insulă unde se crede că ar fi fost legendarul oraş Canae.
    O interdicţie la nivel european a pigmenţilor de cadmiu în vopsele acrilice, ulei şi acuarelă este în curs de examinare şi ar putea fi pusă în aplicare în termen de doi ani. Aceasta ar schimba radical paletele artiştilor, deoarece pigmenţilor de înlocuire le lipseşte vitalitatea culorilor cu cadmiu.
    Amelia Earhart a fost prima femeie pilot care a reuşit să traverseze Atlanticul. În 1937, încercarea de a înconjura lumea, o premieră pentru o femeie, nu a reuşit, avionul său dispărând de pe radare la 2 iulie.