Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Au apărut porci modificaţi genetic

    Oamenii de ştiinţă cred că au găsit răspunsul pentru a combate un virus mortal pentru porci şi implicit pentru industria cărnii de porc: modificarea unor gene, pentru a crea porci rezistenţi la Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome Virus (PRRSv).



    Fermă de porci în Londra.


    Infecţia cu acest virus, cunoscută sub numele de boala urechii albastre, nu are un leac.

    Dar cercetători de la compania britanică Genus şi de la Universitatea din Missouri, Statele Unite, au eliminat o proteină specifică, folosită de virus pentru a se răspândi în animale, şi acestea au devenit rezistente la boală.

    Tehnologia permite oamenilor de ştiinţă să editeze gene cu ajutorul unor "foarfeci" biologice care funcţionează ca un program de procesare de text şi care poate găsi şi înlocui porţiunea selectată de ADN.

    Dar dacă modificarea genetică s-ar putea dovedi utilă pentru lumea animală şi pentru industria agricolă, există îngrijorări că tehnologia ar putea fi utilizată pe oameni.

    19 DECEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un medicament numit "aducanumab", comercializat sub numele de Aduhelm, care distruge plăcile de proteine ​​care se acumulează în creierul pacienţilor cu Alzheimer, o caracteristică a acestei boli a fost aprobat pentru uz medical în Statele Unite.
    Virusul care provoacă boala coronavirusului 2019 (COVID-19) este stabil de la câteva ore până la câteva zile în aerosoli şi pe suprafeţe, potrivit unui recent studiu realizat de cercetători din Statele Unite.
    Cercetătorii de la Salk Institute şi Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) au descoperit o clasă neidentificată anterior de grăsimi produse în corpul uman, care poate proteja împotriva diabetului zaharat.
    Analize genetice detaliate sugerează că unul dintre principalele tipuri de cancer de sânge nu este una, ci 11 boli distincte.
    O aplicaţie, folosită pentru a colecta date pentru algoritmi de învăţare automată, care ar putea detecta automat dacă o persoană suferă de COVID-19 analizând sunetul vocii, respiraţia şi tusea, a fost lansată de cercetători de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie.
    Un program al HarvestPlus, care a ajutat agricultorii din Mozambic să crească culturile de cartofi dulci, bogaţi în vitamina A, a redus rata de diaree la copii cu 40 până la 50 de procente, conform unui studiu realizat la International Food Policy Research Institute.