Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Bacteriile intestinale ar putea diagnostica autismul

    Noi cercetări arată că bacteriile intestinale pot oferi o metodă nouă de diagnosticare a autismului, evitând întârzierile semnificative din procesele de diagnosticare actuale.



    Studiul bacteriilor intestinale ar putea ajuta la diagnosticarea autismului. Credit imagine: tasnimnews.com


    Oamenii de știință spun că descoperirile sunt noi și incitante, deoarece o nouă modalitate de diagnosticare a afecțiunii poate ajuta la evitarea „întârzierii masive” în rândul persoanelor care așteaptă să fie evaluate.

    Pentru studiu, cercetătorii de la Universitatea Chineză din Hong Kong au analizat mostre de scaun de la 1627 de copii cu vârsta între unu și 13 ani, cu sau fără afecțiune.

    Ei au descoperit componente bacteriene și nebacteriene specifice ale microbiomului intestinal și funcțiile lor ar putea contribui la autism atât la băieți, cât și la fete.

    Luând în considerare factori suplimentari, inclusiv dieta, medicamentele și alte condiții de sănătate, ei au identificat că mai multe componente diferite ale microbiomului erau modificate la copiii cu autism.

    Cercetătorii subliniază că datele furnizate de acest studiu nu pot spune dacă microbiomul diferit cauzează autism sau dacă diferențele în dietă sau alți factori de mediu duc la diferențele observate.

    Autismul este o condiție de dezvoltare pe tot parcursul vieții. Boala afectează modul în care o persoană comunică, interacționează și procesează informațiile.

    11 IULIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Aroma plăcută a cafelei poate fi un element important în reducerea dependenței de fumat. Aceasta a fost concluzia unui studiu al cercetătorilor brazilieni cu fumători care au inhalat aroma pudrei de cafea.
    Ciuperca Trichoderma harzianum, un microorganism care nu provoacă boli la om, a fost obiectul unui studiu realizat la Facultatea de Științe Farmaceutice și Facultatea de Stomatologie din Ribeirão Preto, Universitatea din São Paulo, Brazilia.
    Un grup de cercetare spaniol a investigat impactul efectuării unei activități fizice de intensitate moderat-viguroasă asupra nivelului de glucoză la adulții supraponderali sau obezi. Se știe că activitatea fizică influențează pozitiv reglarea glicemiei, dar cum afectează ea momentul din zi în care este efectuată?
    Rezerva musculară dobândită de un individ de-a lungul vieții este esențială pentru depășirea traumelor, intervenții chirurgicale și recuperarea după boală.
    Un grup de cercetători brazilieni a dezvoltat o pâine care ar preveni astmul - o boală respiratorie responsabilă pentru sute de mii de spitalizări anuale.
    O creștere a coșmarurilor și halucinațiilor ar putea anunța apariția bolilor autoimune precum lupusul, afirmă o echipă internațională de cercetători de la Universitatea din Cambridge și de la King's College din Londra, Marea Britanie.