Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Beanburger
Beanburger-ul merge cel mai bine în pâine pita (încreţita în cuptor), cu roşii şi salată, dar are un gust bun şi cu sos de roşii picant.
Ingrediente
o ceapă medie, tocată
un ardei gras roşu sau galben, tocat
un vârf de cuţit de chimen, coriandru măcinat, praf de chili mediu, boia de ardei şi curcuma
2 cutii de fasole mixtă
2-3 morcovi mijlocii, raşi
40 grame fulgi de ovăz
un ou
Mod de preparare
1. Se prăjesc ceapa şi ardeiul în puţin ulei, cu condimentele, câteva minute. Se lasă să se răcească.
2. Se zdrobeşte fasolea într-un castron mare.
3. Se adaugă morcovul, ceapa, ardeiul şi ovăzul la piureul de fasole şi se amestecă bine.
4. Se adaugă încet oul.
5. Se imparte aluatul în 6 până la 8 burgeri şi se presară uşor cu făină fiecare parte.
6. Se prăjesc burgerii în puţin ulei timp de câteva minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie.
7. Se servesc fierbinţi.
Observaţii
Timpul de preparare este de aproximativ 20 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6-8 porţii. Fiecare porţie conţine 320 calorii.