Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Brioşe cu banane şi nuci
Ingrediente
două treimi cană (160 ml) făină albă
o cană şi un sfert (320 g) făină integrală de grâu
jumătate linguriţă sare
două linguriţe praf de copt
jumătate cană (120 ml) nuci tocate
două ouă
o lingură miere (sau melasă)
o cană lapte (sau lapte de soia)
un sfert cană ulei vegetal
două sau trei banane, piure
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200°C.
2. Se unge uşor o formă de brioşe.
3. Se combină ouăle, mierea (melasă, zahăr), laptele, uleiul vegetal şi bananele.
4. Se combină ingredientele uscate, apoi se amestecă treptat cu ingrediente umede. Aluatul obţinut va fi zgrunţuros.
5. Se ţine în cuptor timp de 20 până la 25 minute.
Observaţii
• Timpul de preparare este de 15 minute şi de coacere 20-25 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 20 de brioşe de 5 cm.
• Se adaugă zahăr după gust, dacă este necesar.