Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Canabisul medicinal poate reduce convulsiile la copiii cu epilepsie severă

    Un studiu australian realizat la Universitatea din Melbourne a găsit prima dovadă că canabisul medicinal poate reduce convulsiile la copiii cu epilepsie severă.



    Mugur de floare de Canabis sativa acoperit cu filamente ce conţin cannabidiol şi alţi canabinoizi.


    Canabidiolul, o componentă medicală a canabisului, poate reduce convulsiile la mai mult de 40% dintre copiii cu o formă severă de epilepsie.

    Dintre cei 60 de copii cărora li s-a administrat cannabidiol, 43 la sută au avut frecvenţa convulsiilor cel puţin înjumătăţită de la o medie de 12,4 convulsii pe lună la o medie de 5,9 pe lună.

    În ansamblu, o vastă majoritate a grupului a prezentat o reducere a numărului de convulsii, în timp ce trei copii nu au mai avut crize după administrarea medicamentului.

    Comparativ, numărul mediu de convulsii din grupul placebo al experimentului a variat de la 14,9 pe lună la 14,1.

    Aceste rate de răspuns de 43 la sută, şi 5 la sută convulsii libere, sunt ceea ce se vede în multe studii de medicamente epileptice.

    Cannabidiolul a fost recent reclasificat de către guvernul statului australian Victoria, făcându-l medicament cu prescripţie legală.

    22 MAI 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu realizat de cercetători de la Arizona State University a arătat pentru prima dată detalii despre cum declanşează inflamaţia răspândirea celulelor cancerului de colon la alte organe.
    Conform ultimelor cercetări, oamenii care trăiesc la o distanţă mai mică de 50 metri de traficul de mare densitate, sunt mai susceptibili de a dezvolta demenţă.
    Numărul de cazuri de epilepsie poate fi redus substanţial, afirmă un nou studiu. 70 milioane de oameni de pe tot globul suferă de această afecţiune de natură neurologică, însă epilepsia este răspândită preponderent în ţările sărace şi în zonele rurale.
    Conform unui nou studiu, atât acupunctura tradiţională cât şi acupunctura simulată (în care pielea este doar înțepată foarte uşor, fără ca acele să penetreze efectiv pielea) sunt mai eficiente împotriva durerilor cronice de mijloc decât tratamentele convenționale.
    Cercetătorii britanici de la Oxford University au dezvoltat o tehnică simplă şi rapidă de scanare a creierului, care oferă posibilitatea unei diagnosticări precoce a bolii Parkinson, oferind speranţa de a lupta împotriva bolii înainte ca aceasta să înceapă să provoace simptome.
    Cercetătorii de la Rice University, din Statele Unite, au dezvoltat o tehnologie transdermică, neinvazivă care detectează chiar şi un nivel scăzut de infecţie cu malarie prin piele, în cateva secunde, cu un scanner cu laser.