Nutriţie / Dieta |
Carnea roşie afectează rinichii
Un studiu realizat la Universitatea Națională din Singapore sugerează că riscul de insuficienţă renală creşte semnificativ în cazul unui consum constant de carne roşie.
Dintre persoanele care au luat parte la cercetare, grupul care a consumat cea mai mare cantitate de carne roşie a avut un risc cu 40 la sută mai mare de insuficienţă renală, comparativ cu cei care au consumat cantităţi moderate.
Din fericire, nu orice tip de proteină este dăunătoare pentru rinichi, iar cei care au nevoie de mai multe proteine, le pot obţine de la păsări de curte, peşte, ouă sau produse lactate, reducând astfel riscul.
Studiile anterioare în această direcţie constataseră deja că persoanele cu probleme renale, care consumă carne roşie zi de zi, întâmpină probleme cu o substanţă cunoscută sub numele de uree, care se acumulează în corpurile lor, iar în cazul în care rinichii nu lucrează cum trebuie, aceasta nu mai este eliminată prin urină.
Rezultatul studiului nu înseamnă că oamenii ar trebui să evite total carnea roşie, ci doar să mai rărească consumul ei.