Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Cea mai mare navă de containere construită vreodată, a fost livrată liniilor chineze

    Prima din cele cinci nave de containere de mare capacitate, comandate de China Shipping Container Lines cu sediul în Hong Kong, a fost livrată de constructorul Hyundai Heavy Industries.



    Nava Triple E a companiei Maersk în Canalul Suez.


    Nava, numită CSCL Globe, are o capacitate de 19000 TEU şi o lungime de 400 metri şi va naviga pe linia de comerţ Asia-Europa.

    Noua clasă de nave are un motor principal de 77200 CP controlat electronic pentru a îmbunătăţi eficienţa consumului de combustibil, ceea ce o face să consume cu 20% mai puţin combustibil pe TEU în comparaţie cu navele cu capacitate de 10000 TEU.

    Nava dispune de două sisteme de tratare a apei de mare EcoBallast, care pot trata 3000 mc de apă pe oră prin filtrarea şi sterilizarea de plancton şi bacterii mai mari de 50 micrometri.

    Proiectată iniţial să transporte 18400 de containere, nava a fost modificată pentru 19000.

    Până acum, navele Triple E de 18000 TEU ale companiei olandeze Maersk Line, deţineau recordul, din mai 2013.

    27 NOIEMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cărbunele din oase arse a fost folosit cu mii de ani în urmă pentru realizarea picturilor rupestre, iar acum va fi utilizat pentru a proteja sonda ESA-NASA Solar Orbiter de strălucirea Soarelui.
    Oamenii de stiinta de la Universitatile Newcastle si Lincoln au creat un sistem computerizat care permite o navigare autonoma a robotilor mobili bazat pe sistemul vizual al lacustelor.
    Cercetătorii de la Amur Scientific Centre din Blagoveschensk au creat un dispozitiv care ar putea extrage până la un gram de aur din fiecare tonă de cărbune ars.
    O echipă de oameni de ştiinţă a reuşit să producă energie electrică din hidrogenul sulfurat aflat în Marea Neagră.
    Oamenii de ştiinţă de la Nanyang Technology University din Singapore au dezvoltat baterii cu încărcare ultra-rapidă, care pot fi reîncărcate cu până la 70 la sută în doar două minute.
    Inginerii de la Universitatea din Washington au creat un nou sistem de comunicaţii fără fir, care permite dispozitivelor să interacţioneze unele cu altele fără să se bazeze pe baterii sau cabluri de alimentare.