Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Ceaiul negru ajută la slăbit

    Ceaiul negru poate ajuta la scăderea în greutate, alături de alte beneficii pentru sănătate, prin modificarea bacteriilor din intestin.



    Ceaiul negru poate ajuta la pierderea în greutate.


    Cercetătorii de la University of California din Los Angeles, Statele Unite, au demonstrat pentru prima dată că ceaiul negru poate duce la scăderea în greutate prin schimbarea bacteriilor în intestin.

    Într-un studiu efectuat pe animale de laborator, aceştia au arătat că ceaiul negru modifică metabolismul energetic în ficat prin schimbarea metabolitului intestinului.

    Studiul a constatat că atât ceaiul negru, cât şi ceaiul verde modifică raportul dintre bacteriile intestinale: bacteriile asociate cu obezitatea scad, în timp ce bacteriile asociate cu masa musculară slabă cresc.

    Studiile anterioare arătaseră că substanţele chimice din ceaiul verde, numite polifenoli, sunt absorbite şi modifică metabolismul energetic în ficat.

    Noile descoperiri arată că polifenolii din ceaiul negru, care sunt prea mari pentru a fi absorbiţi în intestinul subţire, stimulează creşterea bacteriilor intestinale şi formarea de acizi graşi cu lanţ scurt, un tip de metaboliţi bacterieni care modifică energia metabolismul în ficat.

    Se ştia că polifenolii din ceaiul verde sunt mai eficienţi şi oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât polifenolii din ceaiul negru, deoarece substanţele chimice din ceaiul verde sunt absorbite în sânge şi ţesut.

    Noile descoperiri sugerează că ceaiul negru, printr-un mecanism specific, prin intermediul microbiomei intestinale, poate contribui la o sănătate bună şi la pierderea în greutate.

    Rezultatele sugerează că ceaiurile verzi şi negre sunt prebiotice, substanţe care induc creşterea de microorganisme bune ce contribuie la sănătatea unei persoane.

    5 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Rezultatele unui studiu efectuat de către Agenţia pentru Cancer a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a confirmat pericolul reprezentat de carnea procesată industrial şi de mezeluri pentru sănătate.
    Persoanele care consumă în mod curent carne de vită, de pui sau de peşte, prăjită la temperaturi ridicate, pot dezvolta hipertensiune arterială, conform unui studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston, Statele Unite.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.
    Substanţele pe care le ingerăm prin intermediul hranei determină comportamentul nostru şi modul în care experimentăm mediu înconjurător. Cercetători de la Leiden University şi University of Amsterdam au efectuat un studiu asupra efectului pe care îl are un compus ce se găseşte în unele alimente, numit tirozină, asupra capacităţii de a opri rapid o activitate.
    Un studiu al cercetătorilor de la University of Wyoming's School of Pharmacy arată că ardeiul iute, prin substanţa care îi dă iuţeala, capsaicina, poate combate obezitatea prin stimularea arderilor energetice şi prin transformarea grăsimii albe în grăsime maro.
    Consumarea unei sticle de apă înainte de fiecare masă a permis voluntarilor să piardă în medie, 4,3 kilograme, în douăsprezece săptămâni.