Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Cel mai mare dinozaur zburător a venit la Muzeul Antipa

    Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, din Bucureşti, prezintă expoziţia „Aripi peste timp”, în cadrul căreia se poate vedea Hatzegopteryx thambema, cel mai mare zburător din lume descoperit pe teritoriul României.



    Hatzegopteryx thambema.


    Hatzegopteryx thambema este o reproducere la scară naturală a giganticului zburător, care avea o deschidere a aripilor de 12 metri şi un craniu de aproape 3 metri, realizată conform indicaţiilor date de prof. univ. dr. Dan Grigorescu, care a descoperit în apropierea satului Vălioara, în Ţara Haţegului, fragmentele fosilizate ce au condus la descrierea speciei.

    Hatzegopteryx este un pterosaur sau o reptilă zburătoare ce face parte dintr-o categorie diferită faţă de dinozauri, şi care a fost contemporan cu aceştia în timpul erei mezozoice.

    Expoziţia „Aripi peste timp” este deschisă până pe 14 august 2016, de marţi până duminică, între orele 10 şi 20, la Muzeul „Antipa” şi la Muzeul de Geologie, de luni până duminică, între orele 10 şi 18.

    După vizita în Bucureşti, dinozaurii se vor întoarce la ei acasă, la Dino Parc Râşnov.

    31 IULIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un crater cu un diametru de 80 metri, cu pereţii foarte drepţi şi o adâncime necunoscută, a fost descoperit recent de către angajaţii unei companii de petrol care zburau cu elicopterul în regiunea Yamal din nordul îndepărtat al Siberiei.
    Insectele ar putea fi legale la vânzare în supermarketuri elveţiene începând de anul viitor, după ce Oficiul Federal Alimentar şi Veterinar Elveţian a propus spre comercializare trei specii.
    Un grup de ouă de dinozauri vechi de 70 milioane de ani au fost găsite distruse într-un sit arheologic important al Europei, Coll de Nargó din Lleida, Catalonia.
    Furtunile care au lovit Marea Britanie în ultimele luni au modificat relieful coastei. În unele locuri marea s-a retras, în altele ea a acoperit terenul jos. Ploile au spălat turba şi au dezvelit rămăşiţele unor păduri stravechi. Buturugi şi rădăcini de copaci din epoca bronzului au devenit vizibile pe malul din apropierea satului Borth, Ceredigion, Mid Wales.
    Oamenii de ştiinţă folosesc submersibile pentru a explora un submarin german U-boat scufundat la 11 kilometri în largul coastei Rhode Island cu o zi înainte ca Germania nazistă să capituleze în Al Doilea Război Mondial, pentru a afla mai multe despre epave şi modul în care acestea afectează mediul.
    Diamantele descoperite în lava congelată a vulcanului Tolbachik din Kamceatka au caracteristici geologice şi mineralogice unice, astfel încât au fost clasificate ca un tip complet nou de diamant.