Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Cel mai mare pachebot din lume a ieşit pe mare

    Construit de STX pe şantierele navale din Saint-Nazaire din Franţa, pentru Royal Caribbean, Harmony of the Seas este cel mai mare vas de croazieră din lume şi a efectuat de joi 10 martie şi pâna duminică 13 martie 2016, prima sa călătorie pe mare.



    Harmony of the Seas în construcţie la Şantierul naval Saint-Nazaire din Franţa.


    Vasul are 362 metri lungime şi 66 metri lăţime, şi 16 punţi, cu o înălţime echivalentă cu cea a unei clădiri de 30 de etaje. Un veritabil oraş plutitor care găzduieşte aproape 8000 de oameni la bord, 5497 de pasageri şi 2300 de membri ai echipajului.

    El are printre altele, 2747 cabine, 26 restaurante, un patinoar, un teatru şi un cazinou, dar cea mai populară atracție este un tobogan care oferă 45 de metri de coborâre.

    Nava va fi supusă unei serii de teste înainte de a primi primii pasageri. Dacă şi călătoria programată în aprilie se va încheia cu bine, punerea oficială în funcţiune va fi pe 29 mai 2016.

    16 MARTIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    În inima Saharei a fost inaugurată una dintre cele mai mari centrale solare din lume, prima etapă a unui proiect conceput pentru a stimula producţia de energie regenerabilă în Africa.
    In timp ce prin fum se poate vedea in anumite conditii cu un detector in infrarosu, prin foc nu. Pornind de la aceasta constatare un grup de oameni de stiinta de la Istituto Nazionale di Ottica, Italia, au folosit holografia digitala, utilizand un laser si un senzor de infrarosu pentru a obtine holograma unor persoane aflate in spatele unor flacari.
    Comisia Europeană a semnat luni un acord cu Coreea de Sud pentru dezvoltarea de tehnologii mobile de a cincea generaţie (5G).
    Un robot militar care imită un catâr de povară poate transporta 180 kg de echipament urmărind comandantul pe teren accidentat. „Catârul electronic” se ridică singur când cade şi execută comenzile vocale primite de la un om. Robotul merge cu până la 4,8 km/h pe teren stâncos şi poate alerga cu 11 km/h pe teren drept.
    China a testat o rachetă hipersonică, capabilă să se deplaseze cu o viteză de câteva ori mai mare decât viteza sunetului şi care poate penetra actualele sisteme de apărare antirachetă. De la Beijing, Ministerul chinez al apărării nu a comentat rezultatele testului, pe care l-a numit ştiinţific şi despre care a precizat că nu este îndreptat împotriva nici unei ţări.
    Autoritatea de Administrare Aeronautică a Statelor Unite ale Americii a cerut companiei Boeing să facă o modificare urgentă pe motoarele General Electric, montate pe aeronavele Boeing 787, care sunt susceptibile a se opri în timpul zborului.