Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Cele mai multe cancere se datorează stilului de viaţă

    Cercetătorii de la Stony Brook Cancer Center din New York, au realizat un studiu folosind informaţiile genetice şi statistica populaţiei şi au ajuns la concluzia că nouă din zece tipuri de cancer sunt cauzate de factori de mediu, cum ar fi fumatul, arsurile solare şi obezitatea.



    Băile de soare, una dintre cauzele cancerului de piele.


    Mai mult de 90% dintre cazurile de cancer sunt cauzate de opţiunile unui stil de viaţă modern, cum ar fi fumatul, alcoolul şi petrecerea de prea mult timp la soare.

    Constatările contrazic unele afirmaţii care susţineau că două treimi dintre cazurile de cancer au fost cauzate doar de "ghinion".

    Echipa de cercetători susţine că datele arată că numai 10 până la 30% dintre cazurile de cancer sunt cauzate de factori intrinseci, cum ar fi ADN-ul.

    Acest nou studiu, adaugă credibilitate la sfaturile care spun că menţinerea unei greutăţi sănătoase, evitarea poluării şi a arsurilor solare, a fumatului şi a consumului mare de alcool sunt cele mai bune metode pentru a preveni cancerul.

    Există următoarea separare dintre cauzele de mediu şi cele naturale pentru anumite tipuri de cancer:

    • Cancer colorectal: 25% natural - 75% regim alimentar prost
    • Cancer de piele: 14% natural - 86% radiaţii ultraviolete de la soare
    • Cancer de col uterin: 10% natural - 90% virusul papilloma uman
    • Cancer esofagian: 25% natural - 75% tutun și alcool
    • Cancer la ficat: 20% natural - 80% hepatita B și C, şi alcool
    • Cancer anal: 10% natural - 90% virusul papilloma uman
    • Cancer pulmonar: 14% natural - 86% fumat

    Într-un studiu anterior cercetătorii de la Johns Hopkins University School of Medicine din Baltimore analizaseră 31 de tipuri de cancer şi constataseră că 22 dintre ele au fost... "ghinion".

    Ei atribuiseră 65% dintre tumori mutaţiilor genetice aleatoare.

    5 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Vizionarea prea mult a emisiunilor la televizor la vârsta de 2 ani conduce la obiceiuri alimentare proaste în perioada adolescenţei şi performanţe slabe la şcoală, spun cercetătorii de la Şcoala de Psihoeducaţie a Universităţii din Montreal, Canada.
    Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au stabilit că alcoolul poate duce la cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi de sân la femei.
    Curcumina, substanţa ce se găseşte în turmeric, componentă a cunoscutului condiment indian curry, ar putea, conform unui recent studiu, să alunge amintirile rele şi teama.
    Cercetătorii de la University of Leicester au descoperit că tămâia are proprietatea de a distruge celulele canceroase in cancerul ovarian.
    Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat un test simplu de urină care citeste semnalele de la o tumoare care creşte, pentru a detecta boala canceroasă. Această metodă a fost folosită pentru detectarea bolilor infecţioase, iar acum, noua tehnologie permite detectarea bolilor netransmisibile în acelaşi mod.