Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Cezariana nu este bună pentru sănătatea copilului

    Copiii născuţi prin cezariană, comparativ cu cei născuţi în mod natural, au un risc cu 20% mai mare de a suferi de alergii, astm, diabet şi obezitate.



    Cezariana nu este bună pentru sănătatea copilului.


    Nașterea şi hrănirea în timpul primelor luni de viaţă sunt de o importanţă deosebită pentru dezvoltarea unui sistem imunitar optim.

    Aceşti factori influenţează puternic modul în care se formează flora intestinală în primele momente ale vieţii copilului.

    Primele bacterii care vin în intestinele copilului dau direcţia sistemului imun pentru tot restul vieţii. De aici importanţa deosebită a naşterii vaginale şi a alăptării, precum şi a limitării antibioticelor la copiii mici.

    În timpul naşterii vaginale, copilul primeşte o varietate de bacterii, care nu pot fi transmise într-o cezariană.

    De asemenea, laptele matern conţine bacterii bune probiotice şi prebiotice care stimulează creşterea sau activitatea bacteriilor din sistemul digestiv.

    De aceea, naşterea vaginală şi laptele matern conlucreaza pentru a oferi copilului o primă floră intestinală optimă, esenţială pentru sistemul imunitar, în timp ce excesul de antibiotice are un efect nociv.

    26 DECEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă au găsit o legătură între creşterea tumorilor pulmonare şi ritmurile circadiene perturbate.
    Cercetările oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Canberra din Australia au condus la descoperirea unei activităţi asemănătoare creierului în sistemul imunitar uman, într-un proces care ar putea duce la tratamente mai bune pentru bolile autoimune.
    Cercetătorii au ajuns la concluzia că nouă din zece tipuri de cancer sunt cauzate de factori de mediu, cum ar fi fumatul, arsurile solare şi obezitatea.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Vizionarea prea mult a emisiunilor la televizor la vârsta de 2 ani conduce la obiceiuri alimentare proaste în perioada adolescenţei şi performanţe slabe la şcoală, spun cercetătorii de la Şcoala de Psihoeducaţie a Universităţii din Montreal, Canada.
    Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au stabilit că alcoolul poate duce la cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi de sân la femei.