Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Chec cu mere
Un chec foarte uşor de făcut, nu necesită nici o glazură sau umplutură şi este perfect pentru micul dejun, la ceai sau chiar ca tort acoperit cu ciocolată sau glazură de fructe.
Ingrediente
două căni de zahăr
coajă rasă de la o lămâie
patru ouă
o cană ulei vegetal
o linguriţă vanilie
două căni făină
jumătate linguriţă enibahar
jumătate linguriţă nucşoară
două linguriţe praf de copt
două linguriţe bicarbonat de sodiu
o linguriţă sare
o linguriţă scorţişoară
trei mere acrişoare mari, rase
jumătate cană de stafide
Metoda de preparare
1. Se amestecă rapid în procesorul de alimente zahărul şi coaja de lămâie.
2. Se adaugă ouăle şi se amestecă până devine o cremă frumoasă.
3. Se continuă amestecarea în timp ce se adaugă încet uleiul.
4. Se amestecă până când sunt uniformizate şi se adaugă vanilia.
5. Se pun împreună într-un bol separat, ingredientele uscate: făina, enibaharul, nucşoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara.
6. Se adaugă încet ingredientele uscate în aluat şi se amestecă până când devine o cremă groasă frumoasă.
7. Se adaugă merele rase şi se amestecă rapid în aluat. Nu trebuie amestecate mult pentru a nu rupe prea mult merele.
8. Se adaugă stafidele şi se reduce turaţia procesorului pentru a le amesteca fără a le rupe în bucăţi.
9. Se pune la cuptor timp de 55 de minute la aproximativ 160°C sau până când un cuţit introdus în centru iese curat.
Observaţii
• Timpul de preparare este de două ore, iar cantităţile indicate sunt pentru 12 felii.