Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    China intenţionează să construiască un tunel pe sub Everest

    China intenţionează să extindă linia de cale ferată Qing-Zang pentru a ajunge la Katmandu, în Nepal, prin construirea unui tunel sub Muntele Everest.



    Muntele Everest, vedere dinspre Tibet.


    Dacă proiectul se concretizează, aproximativ 643 km cale ferată vor fi adăugate la reţeaua existentă, care are deja o lungime de 1931 kilometri.

    Calea ferată Qing-Zang conectează China şi Lhasa, capitala Tibetului. Nepalul a cerut Chinei să o extindă până la graniţa lor comună.

    Proiectul ar crea o legătură între pieţele din China şi India, permiţând Chinei să deschidă Tibetul către lume.

    Din cauza altitudinii şi diferenţelor semnificative de nivel, trenurile nu vor putea să meargă cu o viteză mai mare de 120 kilometri pe oră pe această linie.

    Proiectul ar putea avea însă un impact semnificativ asupra ecosistemului fragil din regiune.

    4 AUGUST 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Tunelul feroviar Gotthard, cu o lungime de 57 kilometri săpaţi pe sub Alpi, cel mai lung tunel feroviar din lume, un proiect de multe miliarde de franci elveţieni, este proiectat să fie operaţional pe 11 decembrie 2016.
    Frustrarea si incertitudinile economice legate de declansarea crizei mondiale este posibil sa fi avut si efecte dintre cele mai neasteptate. In perioada 2007-2008, rata de crestere a populatiei Cehiei aproape s-a triplat, cel al Olandei s-a dublat, iar in Elvetia si in Franta statisticile demografice au aratat cresteri sustinute. Cand criza s-a adancit, tendinta s-a inversat in unele tari, dar in altele sporul populatiei a ramas in continuare solid.
    După ce a distrus două sate, lava vulcanului Pico de Fogo de pe Fogo Island, Capul Verde, se îndreaptă spre rezervaţia de pădure Monte Velho aflată în imediata apropiere.
    Caşmirul obţinut din lână de capră braziliană este cel mai bun din lume, potrivit unui studiu realizat la Institutul de Zootehnie al Universităţii Federale Rurale din Rio de Janeiro.
    Viitorul unuia dintre simbolurile Elveţiei este în pericol după ce un studiu a constatat că sunetul clopotelor purtate de vacile alpine le poate afecta auzul şi obiceiurile de hrănire.
    O creştere a nivelului mării la nivel mondial cu mai mult de un metru este inevitabilă, spun oamenii de ştiinţă, dar ei nu ştiu exact când se va petrece acest lucru.