Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Clătite cu migdale

    Ingrediente

    o cană, 240 ml făină albă
    două linguriţe de zahăr
    jumătate linguriţă sare
    jumătate linguriţă praf de copt
    un sfert de linguriţă bicarbonat de sodiu
    180 ml lapte bătut
    un sfert de cană, 60 ml lapte
    un ou mare
    două linguri unt topit nesărat
    o linguriţă extract de migdale
    ulei vegetal pentru ungerea tigăii

    Metoda de preparare

    1. Se încălzeşte o tigaie mare la foc mic, în timp ce se pregătesc ingredientele.

    2. Se amestecă făina, zahărul, sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu într-un bol mediu.

    3. Se încălzesc laptele dulce şi laptele bătut la temperatura camerei.

    4. Se bate în lapte oul, untul şi extractul de migdale.

    5. Se adaugă ingredientele umede la ingredientele uscate şi se amestecă bine până la uniformizare.

    6. Se pune aluatul în cupa de măsurare, amestecând încă o linguriţă sau două de apă, dacă este necesar, pentru a face un aluat gros, dar care poate fi turnat.

    7. Se crește căldura şi se unge tigaia cu ulei.

    8. Când uleiul este bine încălzit, dar înainte de a începe să fumege, se toarnă aluatul, aproximativ un sfert de cană o dată.

    9. Atunci când fundul clătitei este maro-auriu şi deasupra începe să facă bule, două până la trei minute, se întorc.

    10. Se gătesc până când clătitele sunt maro-auriu pe partea rămasă.

    11. Se repetă, ungând tigaia cu puţin ulei.

    12. Se servesc fierbinţi.

    Observaţii

    • Se poate folosi şi făină integrală.

    • Dacă se foloseşte unt sărat, se reduce sarea adăugată.

    • Dacă aluatul este prea moale se adaugă făină, dacă este prea subţire se adaugă apă.

    • Temperatura tigăii este importantă: dacă este prea mare, clătitele sunt închise la culoare şi crude; dacă este prea mică, clătitele sunt prea albe şi grele. Este bună atunci când uleiul începe să strălucească sau ia o formă care seamănă cu o caracatiţă sau cu un păianjen.

    • Timpul de preparare este de 10 minute pentru aluat şi 5 minute pentru fiecare clătită, iar cantităţile indicate sunt pentru 8 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA