Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Cofeina împiedică recuperarea auzului

    Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea McGill din Canada, un consum regulat de cofeină poate împiedica în mare măsură recuperarea auzului după expunerea la zgomot puternic, făcând chiar ca deteriorarea să devină permanentă.



    Cafea.


    Atunci când urechea este expusă la un zgomot puternic, aceasta poate suferi o reducere temporara a auzului, efect numit schimbare temporară de prag auditiv.

    Această tulburare este de obicei reversibilă în primele 72 de ore după expunere, dar în cazul în care expunerea persistă, prejudiciul ar putea deveni permanent.

    Cercetătorii au împărţit un lot de animale de laborator în două grupe. Uneia i s-a administrat cofeină, celeilalte, nu.

    Ambele grupe au fost expuse timp de o oră pe zi, la un zgomot similar cu ceea ce oamenii aud la un concert rock.

    După opt zile, între cele două grupuri a fost înregistrată o diferenţă semnificativă de pierdere a auzului.

    Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a publicat informaţia că aportul de cafeină din toate sursele, de 400 mg pe zi şi doze unice de 200 mg ar putea fi sigure pentru adulţi.

    Dar actualul studiu sugerează că expunerea la zgomote puternice cuplate cu un consum zilnic de 25 mg de cafeină are un impact negativ clar asupra recuperării auzului.

    24 SEPTEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northwestern din Illinois, Statele Unite, au descoperit că ritmul respiraţiei generează activitate electrică în creierului uman.
    Psihoza este o tulburare complicată, dar potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Columbia University, New York State Psychiatric Institute şi IBM T.J. Watson Research Center, un program de calculator este acum capabil să prezică tulburarea prin simpla observare a modelelor lingvistice.
    Zincul este un nutrient esenţial şi se găseşte în toate ţesuturile din corp. În marea lor majoritate, ionii de zinc sunt legaţi de proteine, ajutându-le să efectueze reacţii biologice. Un mic număr sunt mobili şi se crede că sunt esenţiali pentru buna funcţionare a organelor interne ca pancreas, prostată, creier.
    Cercetătorii americani de la Universitatea Johns Hopkins au făcut un pas important în lupta împotriva cancerului prin elaborarea unui singur test de sânge care să monitorizeze opt tipuri comune de tumori în stadiile incipiente.
    Cercetătorii de la Drug Discovery Unit al Universitaţii Dundee, Marea Britanie, au descoperit un nou compus care ar putea trata malaria şi ar putea preveni răspândirea sa.
    Chimisti de la Universitatea din Burgos, Spania, au realizat o membrana ce isi schimba culoarea daca apa cu care este udata contine mercur. Folia contine un compus organic fluorescent, rodamina, ce actioneaza ca un senzor de mercur printr-un tratament chimic special.