Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Comoară de monede antice romane găsită în Elveţia

    Un fermier elveţian a descoperit mai mult de 4000 de monede antice romane de bronz şi de argint în livada lui de cireşi, după ce a văzut ceva sclipind într-un muşuroi de cârtiţă.



    Monede romane (arhivă).


    Comoara a fost descoperită în Ueken, în nordul cantonului Aargau. Cântărind în jur de 15 kg, monedele, aflate într-o stare excepţională, se pare că au fost îngropate în urmă cu aproape 1700 de ani, datând dintre anii 270 şi 294 d.Hr.

    Unele dintre monede datează din 274 d.Hr. şi au pe ele figura împăratului Aurelian. Comoara conţine, de asemenea, monede din timpul împăraţilor Tacitus (275-276), Probus (276-282), Carinus (283-285), Diocletian (284-305) şi Maximianus (286-305). Piesele de bronz şi argint au fost scoase din circulaţie imediat după ce au fost bătute.

    Arheologii afirmă că, comoara găsită este una dintre cele mai mari descoperiri de acest fel din Elveţia.

    24 NOIEMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Arheologii britanici au descoperit cele mai bine conservate locuinţe din epoca bronzului găsite vreodată în ţară, un adevărat Pompei.
    Arheologii cred că au găsit camera de înmormântare, de acum 3700 de ani, a fiicei faraonului, în apropierea rămăşiţelor unei piramide recent descoperite în Egipt.
    Un monument imens a fost descoperit îngropat sub nisipurile sitului arheologic Petra World Heritage din sudul Iordaniei.
    Arheologii americani au descoperit în oraşul egiptean Luxor, un mormânt faraonic vechi de mai mult de 3000 de ani.
    Lucrările de săpături pentru noul sistem de purificare a apei din Silistra au dezvăluit ceea ce specialiştii cred că va fi una dintre cele cinci importante temple ale arheologiei bulgare.
    Arheologii australieni speră că studiul privind arta pe stânci din regiunea Kimberley va confirma că imaginile sunt printre cele mai vechi din lume.