Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea |
Consumul de brânză nu creşte nivelul colesterolului
Consumul de brânză nu ridica nivelul colesterolului unei persoane şi ar putea ajuta la pierderea în greutate, conform unui nou studiu efectuat în Irlanda.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au mâncat multă brânză nu au un nivel de colesterol mai mare decât cei care nu au consumat.
Studiul a fost făcut pe un lot de 1500 de adulţi, care au păstrat un jurnal alimentar timp de patru zile şi au consemnat cât de multe produse lactate au consumat.
Probele de sânge au fost apoi analizate pentru nivelurile de colesterol şi alte probleme metabolice. Oamenii de ştiinţă au constatat că adulţii cu un indice de masă corporală mai mică au mâncat mai multe produse lactate.
De regulă se sugerează că un consum de alimente bogate în grăsimi saturate creşte riscul de colesterol ridicat şi de atacuri de inimă.
Acest lucru este adesea cauzat de o dietă nesănătoasă sau la persoane care au antecedente familiale de accident vascular cerebral sau boli de inimă.
Cu toate acestea, scăderea tensiunii arteriale a fost asociată cu consumul de brânză mai mult decât cu alte produse, cum ar fi iaurtul şi laptele.
Se pare că produsele alimentare luate individual nu reflectă impactul adevărat al dietei. Ceea ce contează este modelul general în care sunt consumate toate alimentele.