Nutriţie / Dieta |
Consumul de nuci scade riscul de boli de inimă
Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite.
Acest studiu a analizat asocierea dintre anumite tipuri de nuci, unt de arahide, arahide, nuci şi alune de pădure, cu evenimente cardiovasculare majore.
Arahidele au fost incluse chiar dacă acestea sunt de fapt legume, deoarece au un profil de acizi graşi şi nutrienţi similar cu alte nuci.
De asemenea, după ce s-a analizat cantitatea consumată, consumul de nuci o dată pe săptămână a fost asociat cu un risc cu 19% mai mic de boli cardiovasculare şi cu 21% mai mic de risc de boală coronariană.
Participanţii care au mâncat arahide sau nuci de mai multe ori pe săptămână au avut un risc cu 13% până la 15% mai mic de boli cardiovasculare, respectiv, un risc cu 15% până la 23% mai mic de boală coronariană, comparativ cu cei care nu au consumat niciodată nuci.
Cercetătorii nu au găsit nici o legătură între consumul total de nuci, unt de arahide şi alune, şi riscul de accident vascular cerebral.
Nu au existat date despre modul în care au fost pregătite nucile, astfel încât influenţa metodelor de preparare nu a putut fi testată.