Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Consumul de nuci scade riscul de boli de inimă

    Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite.



    Fructe cu coajă lemnoasă.


    Acest studiu a analizat asocierea dintre anumite tipuri de nuci, unt de arahide, arahide, nuci şi alune de pădure, cu evenimente cardiovasculare majore.

    Arahidele au fost incluse chiar dacă acestea sunt de fapt legume, deoarece au un profil de acizi graşi şi nutrienţi similar cu alte nuci.

    De asemenea, după ce s-a analizat cantitatea consumată, consumul de nuci o dată pe săptămână a fost asociat cu un risc cu 19% mai mic de boli cardiovasculare şi cu 21% mai mic de risc de boală coronariană.

    Participanţii care au mâncat arahide sau nuci de mai multe ori pe săptămână au avut un risc cu 13% până la 15% mai mic de boli cardiovasculare, respectiv, un risc cu 15% până la 23% mai mic de boală coronariană, comparativ cu cei care nu au consumat niciodată nuci.

    Cercetătorii nu au găsit nici o legătură între consumul total de nuci, unt de arahide şi alune, şi riscul de accident vascular cerebral.

    Nu au existat date despre modul în care au fost pregătite nucile, astfel încât influenţa metodelor de preparare nu a putut fi testată.

    28 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cei care consumă fructe de mare absorb şi bucăţi mici de plastic în fluxul lor sanguin, cu efecte încă necunoscute asupra sănătăţii.
    Un studiu realizat la Universitatea Națională din Singapore sugerează că riscul de insuficienţă renală creşte semnificativ în cazul unui consum constant de carne roşie.
    Chia este considerată o pseudocereală, cultivată pentru semințele sale comestibile, hidrofile, cultivate și utilizate în mod obișnuit ca hrană în mai multe țări din America de Sud, Mexic și Statele Unite.
    Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au arătat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare.
    Conform unui studiu realizat la Universitatea din California, Statele Unite, o dietă bogată în grăsimi şi în nuci, este cea mai eficientă pentru a îmbunătăţi nivelul colesterolului.
    Cercetătorii de la University of Texas din Austin, au demonstrat că resveratrolul care se găseşte în vinul roşu, ca şi în strugurii roşii, alune, fructe de pădure, legume şi fructe de culoare neagră, roşu închis sau vişiniu, poate să înlăture unele dintre efectele negative pe care le are o dietă bogată în grăsimi asupra sistemului imunitar.