Nutriţie / Dieta |
Consumul de peşte, bun pentru prevenirea surzeniei
Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital, din Statele Unite, au constatat că un consum de două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână micşorează riscul pierderii auzului la femei.
În comparaţie cu femeile care au consumat peşte rar, femeile care au consumat două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână, au avut un risc cu 20 la sută mai mic de surzenie.
Studiul a arătat că consumul oricărui tip de peşte (ton, peşte slab sau gras, crustacee) reduce riscul de surzenie.
Aceste constatări sugerează că dieta este importantă în prevenirea pierderii auzului.
Pierderea auzului este extrem de răspândită.
Deşi scăderea auzului este adesea asociată îmbătrânirii, identificarea mai multor factori de risc oferă o perspectivă nouă în prevenirea sau întârzierea pierderii auzului.