Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Consumul excesiv de alcool în timpul adolescenței, probleme la vârsta adultă

    Cercetătorii de la Universitatea din Granada au identificat într-un studiu preclinic efectele de durată ale consumului excesiv de alcool în timpul adolescenței asupra funcțiilor creierului.



    Consumul excesiv de alcool în timpul adolescenței, probleme la vârsta adultă. Foto: Universitatea din Granada


    Rezultatul cercetării arată că adolescenții care consumă mai multe băuturi într-o perioadă scurtă de timp vor avea o sensibilitate mai mare la alcool în timpul vieții adulte.

    Cercetătorii au combinat analiza comportamentală cu tehnici imunohistochimice și genetice pentru a studia efectele pe termen lung ale administrării intermitente de alcool în timpul adolescenței ca model de consum excesiv de alcool.

    Rezultatele au arătat că amigdala, zona creierului implicată în reglarea emoțiilor și căutarea recompenselor, prezintă hiperreactivitate ca răspuns la alcool la adulți, chiar și după ce în adolescență a existat o pauză până la expunerea la un nou consum.

    Efectele au arătat o creștere a activității neuronale legată de stres și depresie, iar testele comportamentale au confirmat o anxietate sporită la adulții expuși la alcool în timpul adolescenței.

    Alcoolul este cel mai consumat drog din lume atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor, iar abuzul său este responsabil pentru probleme grave de sănătate care pot duce la deces.

    Acest lucru este deosebit de îngrijorător pentru că adolescența reprezintă o perioadă foarte sensibilă în ceea ce privește impactul efectelor alcoolului asupra dezvoltării creierului, întrucât se află în fazele sale finale de formare.

    27 MAI 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Conform unui studiu, persoanele care suferă de tulburare de stres post-traumatic strâng sau scrâșnesc dinții în mod constant în timpul zilei – un obicei cunoscut sub numele de bruxism de veghe.
    Apneea în somn și nivelul scăzut de oxigen în timpul somnului sunt asociate cu epilepsia care apare pentru prima dată după vârsta de 60 de ani, potrivit unui studiu finanțat de National Institutes of Health din Statele Unite..
    Organizația Mondială a Sănătății a anunțat încetarea pandemiei COVID-19, dar mulți dintre pacienți trăiesc încă cu consecințele pulmonare ale bolii.
    Cercetătorii au descoperit că celulele musculare netede care căptușesc arterele persoanelor cu ateroscleroză se pot transforma în noi tipuri de celule și pot dezvolta trăsături similare cancerului, care agravează boala.
    Nanoparticulele încărcate cu antibiotice și alți compuși antimicrobieni sunt eficiente împotriva bacteriilor care provoacă majoritatea cazurilor de tuberculoză. Rezultatele testelor in vitro sugerează că aceasta poate fi o strategie de tratament capabilă să depășească rezistența bacteriană.
    În general aruncată din cauza gustului său foarte astringent, coaja de jaboticaba poate fi un aliat excelent în tratamentul obezității și sindromului metabolic, sugerează un studiu efectuat la Universitatea din Campinas, Brazilia.