Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Consumul de peşte reduce durerile articulare

    Consumul de peşte cel puţin de două ori pe săptămână poate reduce semnificativ durerea şi inflamaţia asociată cu poliartrita reumatoidă, conform unui recent studiu realizat la Brigham and Women's Hospital în Boston, Statele Unite.



    Consumul de peşte reduce durerile articulare.


    Studiile anterioare arătaseră un efect benefic al suplimentelor de ulei de peşte asupra simptomelor artritei reumatoide, dar se ştia mai puţin despre valoarea consumului de peşte care conţine omega-3.

    În general, cantitatea de acizi graşi omega 3 din peşte este mai mică decât dozele care au fost folosite în studii.

    Participanţii la studiu au crescut cantitatea de peşte consumată pe săptămână, iar problemele date de boală au scăzut.

    În artrita reumatoidă sistemul imunitar al organismului atacă articulaţiile, creând inflamaţii şi dureri. Poate afecta şi sistemele corporale, cum ar fi sistemul cardiovascular sau respirator.

    În cadrul studiului s-a luat în considerare consumul de peşte indiferent cum era gătit - fiert, la aburi sau copt, inclusiv sashimi şi sushi.

    Peştele prăjit, crustaceele şi peştele din mâncărurile mixte nu au fost incluse.

    Cel mai frecvent consumator de peşte a raportat mai puţine dureri şi inflamaţii comparativ cu cei care au mâncat peşte mai puţin de o dată pe lună.

    Cercetătorii nu pot dovedi totuşi că numai peştele a determinat îmbunătăţirile. Este posibil ca cei care consumau în mod regulat peşte să aibă şi un stil de viaţă mai sănătos în ansamblu.

    Dieta unui pacient este ceva ce trebuie abordat înainte de administrarea medicamentelor.

    În general, pacienţii ar trebui să mănânce alimente întregi, neprelucrate. Dacă nu se poate, din diferite motive, o pastilă de omega 3 ar putea fi a doua opţiune.

    Concluzia studiului ridică un concept interesant: ceea ce mănânci este la fel de important ca şi medicamentele pe care le iei.

    21 APRILIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu, desfăşurat pe o perioadă de cinci ani la Universitatea din Barcelona, asupra aşa-numitei diete mediteraneene, arată că uleiul de măsline, nucile, fasolea, peştele, carnea albă, fructele, legumele şi... un pahar de vin pe zi sunt ingredientele unei inimi sănătoase.
    Un studiu realizat la Universitatea Harvard arată că persoanele care au consumat aproximativ 34 grame de cereale integrale pe 1000 kcal/zi au redus riscul de deces prematur cu 17%.
    Consumarea unei sticle de apă înainte de fiecare masă a permis voluntarilor să piardă în medie, 4,3 kilograme, în douăsprezece săptămâni.
    Un studiu al cercetătorilor de la University of Wyoming's School of Pharmacy arată că ardeiul iute, prin substanţa care îi dă iuţeala, capsaicina, poate combate obezitatea prin stimularea arderilor energetice şi prin transformarea grăsimii albe în grăsime maro.
    Substanţele pe care le ingerăm prin intermediul hranei determină comportamentul nostru şi modul în care experimentăm mediu înconjurător. Cercetători de la Leiden University şi University of Amsterdam au efectuat un studiu asupra efectului pe care îl are un compus ce se găseşte în unele alimente, numit tirozină, asupra capacităţii de a opri rapid o activitate.
    Bacteriile bune din intestin fac din ciocolata neagră un aliment bun pentru inimă. Cacaoa fermentează în intestine şi formează compuşi cu efect antiinflamator pentru sistemul circulator.