Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Corpul uman, sursă de noi medicamente

    Aproape toate antibioticele au fost descoperite în bacteriile din sol, dar cercetătorii de la Universitatea din Tubingen, Germania consideră corpul uman o sursă neexploatată de noi medicamente, descoperind o nouă clasă de antibiotice prin analiza plăcii bacteriene din nasul oamenilor.



    Staphylococcus aureus.


    Printre microorganismele care invadează nasul oamenilor este Staphylococcus aureus, inclusiv temuta tulpină MRSA. Acesta se găseşte în nasurile a 30% dintre oameni.

    Oamenii de ştiinţă au descoperit că oamenii care au Staphylococcus lugdunensis în nările lor, au o probabilitate mai mică să aibă şi Staphylococcus aureus.

    Echipa germană a folosit diverse tulpini de S. lugdunensis modificat pentru izolarea codului genetic şi au obţinut instrucţiunile pentru construirea unui antibiotic nou.

    Testele efectuate pe animale de laborator au arătat că antibioticul obţinut ar putea trata super-infecţiile pe piele, inclusiv MRSA, precum şi infecţiile cu Enterococcus.

    Oamenii ar putea fi într-o zi infectaţi cu bacterii modificate genetic care să lupte împotriva infecţiilor lor.

    20 MAI 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un grup de cercetători de la mai multe instituţii au descoperit că fumatul lasă un "dosar arheologic", al sutelor de mutaţii pe care le provoacă ADN-ului.
    Cercetătorii de la Universitatea Nanjing din China au descoperit prima penicilină împotriva virusurilor, o moleculă care în mod natural se găseşte într-o plantă numită, popular, caprifoi.
    Persoanele care dorm insuficient sunt susceptibile de a fi supraponderale sau obeze, şi de a avea condiţii de sănătate metabolice mai sărace, potrivit unui recent studiu efectuat în Marea Britanie.
    O nouă tehnologie destinată celor care suferă de degenerescenţă maculară senilă a dus la crearea unor lentile de contact ce au încorporat un telescop. Noua tehnologie ar putea ajuta milioane de oameni să-şi recapete vederea, aceasta putând să crească de trei ori.
    O echipă de cercetători de la Anglia Ruskin University a analizat traduceri după scrieri străvechi din Mesopotamia şi a găsit că tulburările de stres post-traumatic erau descrise încă din anul 1300 î.e.n.
    Cercetatori si studenti de la Massachusetts Institute of Technology incearca sa foloseasca lumina Soarelui pentru a steriliza echipamentele medicale in punctele de prim-ajutor, care nu au acces la sursele de energie obisnuite: electricitate, combustibili.