Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Curcumina poate trata tulburările de stres post-traumatic

    Curcumina, substanţa ce se găseşte în turmeric, componentă a cunoscutului condiment indian curry, ar putea, conform unui recent studiu, să alunge amintirile rele şi teama.



    Pulbere de curcuma longa, şofran indian.


    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din New York au descoperit că curcumina, un compus portocaliu, găsit în rădăcina de Curcuma longa, împiedică noi amintiri de teamă să se stocheze în creier. De asemenea, elimină amintirile de teamă existente.

    Studiul făcut pe animale de laborator a arătat că lotul hrănit cu o dietă bogată în curcumină nu a reacţionat atât de puternic la stimuli sonori asociaţi cu senzaţii neplăcute, în comparaţie cu lotul hrănit în mod obişnuit.

    Amintirile sunt formate în neuronii creierului ca noi conexiuni intermediare.

    Printr-un proces numit consolidare, acestea sunt depozitate pe termen lung. Întrebarea este cum se pot şterge aceste amintiri, pentru a nu mai reveni ca noi amintiri.

    Curcumina este cunoscută pentru efectul său anti-inflamator în corp.

    Inflamaţia este implicată în tulburările psihologice cum ar fi depresia, anxietatea şi tulburarea de stres post-traumatic.

    Unele căi inflamatorii sunt implicate în formarea de memorie.

    Cercetătorii speră să dezvolte în viitor un tratament pentru probleme psihologice, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic.

    3 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la University of Leicester au descoperit că tămâia are proprietatea de a distruge celulele canceroase in cancerul ovarian.
    Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat un test simplu de urină care citeste semnalele de la o tumoare care creşte, pentru a detecta boala canceroasă. Această metodă a fost folosită pentru detectarea bolilor infecţioase, iar acum, noua tehnologie permite detectarea bolilor netransmisibile în acelaşi mod.
    Stimulatoarele cardiace, pompele de insulină şi alte dispozitive folosite în spitale au probleme de securitate care le fac vulnerabile la atacuri, conform cu două studii separate.
    Acizii grasi omega-3 ar putea preveni schizofrenia la oamenii care prezintă un risc crescut de a dezvolta această maladie.
    Cercetatori de la Johannes Gutenberg University Mainz, Germania, impreuna cu cei de la University of Dschang Camerun, au ajuns la concluzia ca unele substante chimice care se gasesc in plantele medicinale africane ar putea opri raspandirea celulelor canceroase.
    Un grup de cercetători de la Universitatea Rutgers-New Brunswick din Statele Unite afirmă că spălarea mâinilor cu apă caldă nu ucide mai mulţi germeni decât spălarea cu apă neîncălzită.