Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    De ce are brânza elveţiană găuri?

    Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit de ce brânza elveţiană are găuri în ea. Totul pare să pornească de la cât de murdare sunt găleţile atunci când se colectează laptele.



    Emmental.


    Contrar a ceea ce desenele animate au sugerat de-a lungul anilor, găurile nu sunt făcute de şoareci care mănâncă ca să-şi facă drum prin brânză, şi nici nu sunt produse de dioxidul de carbon eliberat de bacterii, cum sugera o teorie din 1917.

    Institutul elveţian de cercetări Agroscope a declarat că particulele microscopice de fân care cad în găleţile de colectare a laptelui, duc la dezvoltarea de găuri mari când brânza se maturizează.

    Procesul afectează doar unele brânzeturi elveţiene, cum ar fi Emmental şi Appenzell.

    Agroscope a declarat că rezultatele explică de ce apar mai puţine găuri în brânzeturile elveţiene în ultimii 15 ani, de când metodele de muls moderne au făcut ca mai puţin fân să cadă în containere.

    Oamenii de ştiinţă au ajuns la aceste concluzii după au adăugat cantităţi mici de praf de fân în laptele pe care l-au transformt în brânză peste 130 de zile.

    Industria numeşte găurile din brânză "ochi". Brânză fără ochi este cunoscută ca oarbă.

    7 SEPTEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un extract special de cacao numit Lavado ar putea reduce deteriorarea căilor nervoase care apare în boala Alzheimer, cu mult timp înainte de apariţia simptomelor vizibile.
    Oamenii de ştiinţă americani au reuşit să creeze alge care au gust de şuncă când sunt gătite în ulei. Specia a fost numită "Palmaria mollis."
    Dacă există un lucru pe care cercetările l-au arătat, este că știința dietelor este foarte complexă. Experții s-au îndepărtat de a se concentra numai pe nutrienți unici, cum ar fi grăsimile. În schimb vorbesc acum despre modele alimentare sănătoase: moduri de a mânca care iau în considerare toate aspectele dietei.
    În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au constatat că a mânca o cantitate mare de fructe şi legume, te poate face mai fericit.
    Consumul de arahide, chiar şi în cantităţi mici, reduce mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Vanderbilt din Statele Unite.
    Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite.