Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    S-a descoperit o nouă specie de dinozauri

    Cercetătorii de la Universitatea din Utah, Statele Unite, au descoperit recent o fosilă care a dus la descoperirea unei noi specii de dinozauri, numite Lokiceratops rangiformis.



    Scheletul reconstruit este figurat în portocaliu. Foto: Mark Loewen/Wikipedia


    Acest dinozaur, o rudă mai timpurie a triceratopsului, are coarne asimetrice în vârful capului, dar nu are cornul tipic din nas găsit la alţi dinozauri.

    Fosilele sunt rămășițele conservate dintr-o epocă geologică trecută.

    Lokiceratops rangiformis a fost descoperit în nordul statului Montana, din Statele Unite, de o echipă de cercetare de la Universitatea din Utah.

    Echipa a descoperit oasele craniului de Lokiceratops, ceea ce plasează acest exemplar în categoria fosilelor corporale.

    Aceste oase individuale ale craniului au fost plasate cu grijă într-o reconstrucție a unui craniu complet.

    Pe măsură ce au fost plasate mai multe piese, echipa s-a convins că a descoperit o specie cu totul nouă de dinozaur.

    28 OCTOMBRIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu dezvăluie că straturile neînghețate ale permafrostului uscat produc o cantitate neașteptat de mare de metan, stârnind îngrijorări cu privire la potențialul său de a exacerba schimbările climatice în mediul arctic fragil.
    O echipă de cercetători de la Institutul de Științe Marine din Virginia, Statele Unite, a descoperit o nouă specie de pești antarctici, care ar putea remodela modul în care oamenii de știință văd biodiversitatea în Oceanul de Sud.
    Oamenii de știință de la Departamentul de Agricultură din Statele Unite au dezvoltat o pectină de înaltă calitate și ieftină, care se poate gelifica în produse cu conținut scăzut de zahăr.
    Un studiu făcut la Academia Chineză de Științe dezvăluie că nivelurile ridicate de lumină artificială pe timp de noapte duc la frunze mai dure pe copacii urbani, făcându-le mai puțin gustoase pentru insecte și perturbând astfel lanțurile trofice.
    Fiecare trandafir are spinii lui. Sau, mai degrabă, fiecare trandafir are înțepătura lui, o proiecție ascuțită a pielii plantei care poate servi ca factor de descurajare pentru ierbivore, dar care face și cultivarea trandafirilor mai dificilă.
    După ploile intense care au provocat inundații în sudul Braziliei, cercetătorii de la Centrul de Cercetări Paleontologice al Universității Federale din Santa María, Rio Grande do Sul, Brazilia, au efectuat o descoperire a mare relevanță pentru paleontologia mondială.