Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Bile de ciocolată
Bilele de ciocolată sunt un desert nemaipomenit de care se poate bucura oricine.
Ingrediente
o ceaşcă unt de arahide
o cană de orez expandat
două linguriţe unt topit
o jumătate de cană nuci tocate
două linguriţe vanilie
o cană zahăr pudră
o ceaşcă de nucă de cocos fină
o pungă mică fulgi de ciocolată semi-dulce
Mod de preparare
1. Se topesc fulgii de ciocolată într-un vas dublu.
2. Se pun toate celelalte ingrediente într-un bol şi se amestecă.
3. Se formează amestecul în bile mici, aproximativ jumătate din dimensiunea unei mingi de golf.
4. Opţional, se pun la frigider sau congelator bilele de unt de arahide pentru a se scufunda mai uşor.
5. Se scufundă bilele în ciocolată topită, apoi se pun pe hârtie cerată.
6. Se lasă bilele de ciocolată să se răcească în frigider înainte de consum.
Observaţii
Timpul de preparare este de aproximativ 10 - 12 minute.