Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Loukoumas
Loukoumas este un produs de patiserie grecesc, similar cu o gogoaşă.
Ingrediente
1,36 kg (6 căni) făină
1 linguriţă extract de vanilie
2 căni de lapte praf nediluat
1 cană de zahăr
2 linguri de praf de copt
ulei de porumb sau de soia pentru prăjit
4 linguriţe drojdie uscată
scorţişoară măcinată
4 ouă
miere
o jumătate de linguriţă de sare
Mod de preparare
1. Se amestecă făina, sarea, laptele, ouăle, praful de copt, zahărul şi vanilia într-un bol mare.
2. Se dizolvă drojdia într-o jumătate de cană de apă caldă.
3. Se adaugă amestecul de drojdie la celelalte ingrediente şi se amestecă. Amestecul ar trebui să arate ca aluatul de tort.
4. Se acoperă vasul şi se lasă timp de patru ore.
5. Se pune ulei într-o tigaie şi se încălzeşte.
6. Se ia cu o lingură amestecul şi se pune în tigaie. Loukoumades-urile ar trebui să fie în formă de sferă, prăjite şi ar trebui să arate auriu sau maro pe toate părţile.
7. După ce sunt prăjite, se scot şi se toarnă miere peste ele. Se poate folosi scorţişoară pentru aromă suplimentară, sau, de asemenea, seminţe de susan pentru aromă.
Observaţii
Timpul de preparare este de aproximativ 45 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.