Ştiri şi informaţii din toată lumea. 21 noiembrie 2024

    Dieta

    Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi arahide, nuci şi alune, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau boli cardiace coronariene comparativ cu persoanele care nu le consumă niciodată sau aproape niciodată, potrivit unui recent studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health, din Statele Unite. »
    Postul ţinut regulat poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât să ajute la pierderea câtorva kilograme din greutate. Bazându-se pe un nou studiu, cercetătorii sugerează că postul la intervale regulate poate îmbunătăţi longevitatea şi poate scădea riscul de boli cronice. »
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Lund, Suedia, au realizat un tip de hidromel, o băutură alcoolică făcută dintr-un amestec fermentat de miere şi apă, care, spun ei, ar putea ajuta în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice. »
    Psihiatrii consideră ca dietele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, pot atenua depresia şi tulburarea bipolară. După cum au declarat specialiştii, rezultatele testelor sunt deosebit de concludente şi arată o legătură între calitatea dietei şi sănătatea mintală. »
    Un studiu realizat la Universitatea Națională din Singapore sugerează că riscul de insuficienţă renală creşte semnificativ în cazul unui consum constant de carne roşie. »
    Oamenii de stiinţă au descoperit cum poţi să slăbeşti fără să ţii cură de slăbire - este suficient să înlocuieşti alimentele cu conţinut ridicat de grăsimi, cu versiunile sărace în grăsimi ale aceloraşi alimente. »
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis, Statele Unite, arată că modificarea amestecului de microbi intestinali previne creşterea în greutate şi depunerile de grăsimi ce predispun la obezitate sau care pot dezvolta probleme metabolice asociate, legate de rezistenţa la insulină. »
    O dietă regulată cu mure Boysen (boysenberries) ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor celor care suferă de astm, potrivit unui studiu realizat în Noua Zeelandă. »
    Cercetătorii de la University of Texas din Austin, au demonstrat că resveratrolul care se găseşte în vinul roşu, ca şi în strugurii roşii, alune, fructe de pădure, legume şi fructe de culoare neagră, roşu închis sau vişiniu, poate să înlăture unele dintre efectele negative pe care le are o dietă bogată în grăsimi asupra sistemului imunitar. »
    Farfuriile de culoare roşie ar putea fi o alegere mai bună pentru cei care au o dietă anume, deoarece culoarea ar putea declanşa interior un semnal de pericol, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o consumă. »
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer. »
    Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au arătat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare. »
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Los Angeles Biomedical Research Institute a confirmat că extractul de usturoi reduce acumularea de plăci şi previne formarea unora noi în artere, ajutând la prevenirea progresiei bolilor de inima. »
    Un nou studiu arată cum consumul a cel puţin o porţie de peşte pe săptămână scade, la unele persoane, riscul de a dezvolta Alzheimer. »
    Consumul de grăsimi sănătoase ar putea salva mai mult de un milion de persoane pe plan internaţional de la deces cauzat de bolile de inimă. »
    Coacăzele negre, bune pentru păstrarea tinereţii şi agerimii mentale, ar putea contribui la controlul declinului mental asociat cu vârsta şi ar putea ajuta oamenii cu probleme neurologice, cum sunt Parkinsonul şi depresia. »
    Vegetarienilor li se spune de multe ori că alimentația lor este deficientă în proteine. O analiză bazată pe baza de date alimentară a USDA care oferă conținutul nutrițional pentru mii de alimente și RDA, demonstrează altfel. »
    Echipa de nutriţionişti de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, a creat pâinea din mei, o variantă mai sănătoasă la pâinea din grâu rafinat. Pâinea din mei este ideală pentru diabetici. »
    Un recent studiu realizat la Oregon State University din Statele Unite sugerează că cea mai bună mâncare pentru sănătate este cea făcută la domiciliu. »
    Oamenii de ştiinţă spun că au găsit o modalitate de a face orezul mai puţin caloric, punându-l la frigider pentru o jumătate de zi, după preparare, înainte de a-l mânca. »
    Quinoa, sacra "cereală mamă" a vechii civilizaţii Inca, ar putea deveni o sursă de hrană tot mai importantă în viitor. »
    Pentru a prinde peşte, unii pescari nu ezită să folosească pesticide extrem de toxice, iar pentru conservarea cărnii, măcelarii folosesc formalină, un produs folosit în mod normal pe cadavre. »
    Uleiul de nucă de cocos conţine grăsimi saturate care pot creşte colesterolul "rău" şi este la fel de nesănătos pentru inimă ca şi grăsimea de vită şi untul. »
    Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit de ce brânza elveţiană are găuri în ea. Totul pare să pornească de la cât de murdare sunt găleţile atunci când se colectează laptele. »
    Noi cercetari demonstreaza ca mai mult zahar in corp poate deteriora proteinele elastice ce ajuta respiratia si inima sa pompeze sange. »
    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a arătat că un consum prelungit de ulei de floarea-soarelui sau de peşte afectează în mod negativ ficatul şi provoacă modificări care pot duce la steatohepatita nonalcoolică. »
    Consumul de şapte sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi reduce riscul de deces cu 42% comparativ cu consumul de mai puţin de o porţie. Recomandarea este de 2 plus 5, două porţii de fructe şi cinci de legume. »
    Cercetătorii de la Universitatea Temple din Philadelphia, Statele Unite, au descoperit că uleiul de măsline extra virgin protejează capacitatea de memorare şi de învăţare şi reduce formarea plăcilor de amiloid-beta şi a aglomerărilor neurofibrilare în creier, markerii clasici ai bolii Alzheimer. »
    Cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, sustin că antioxidanţii găsiţi în coaja fructului de mangustan, un fruct tropical nativ din Indonezia, ar putea ajuta la tratarea pacienţilor cu schizofrenie, fără efecte secundare. »
    Un extract special de cacao numit Lavado ar putea reduce deteriorarea căilor nervoase care apare în boala Alzheimer, cu mult timp înainte de apariţia simptomelor vizibile. »
    Consumul regulat de ciocolată poate scădea dezvoltarea fibrilaţiei atriale, ritmul neregulat al inimii. »
    Înlocuirea zilnică a uneia sau a două porţii de proteine ​​animale cu proteine ​​vegetale ar putea duce la micşorarea celor trei markeri principali de colesterol pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, arată un nou studiu realizat la St. Michael's Hospital, Toronto, Canada. »
    Un studiu făcut de cercetătorii de la St. Michael’s Hospital din Canada arată că, prin consumarea unei porţii pe zi de fasole, mazăre, năut sau linte, se poate reduce semnificativ colesterolul rău şi, pe termen lung, riscul de boli cardiovasculare. »
    Cei care consumă fructe de mare absorb şi bucăţi mici de plastic în fluxul lor sanguin, cu efecte încă necunoscute asupra sănătăţii. »
    Multe persoane cred că îndulcitorii sintetici le ajută să piardă în greutate, dar s-a constatat că aspartamul, înlocuitorul comun pentru zahăr, blochează funcţia unei enzime esenţiale pentru prevenirea obezităţii. »






    TE-AR MAI PUTEA INTERESA: