Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Dieta bogată în fibre combate astmul

    Cercetătorii australieni de la University of Newcastle, specializaţi în boli respiratorii, investighează o teorie conform căreia o dietă bogată în fibre poate ajuta pe cei care suferă de astm.



    Dieta bogată în fibre combate astmul. Foto: Iñigo De la Maza/Unsplash


    Ei cred că o astfel de dietă poate reduce inflamaţia căilor respiratorii la persoanele cu boala astmatică, care provoacă suferinzilor perioade în care aceştia abia pot respira.

    Ceea ce mănânci, atunci când ai astm, este important.

    Unele alimente pot fi dăunătoare cum ar fi alimentele fast-food, care sunt bogate în grăsimi saturate, în timp ce alimente cum ar fi fructele şi legumele sunt benefice.

    Din alte studii făcute cu persoane cu astm s-a dedus că acestea nu mâncă suficient de multe fibre şi că mai multe fibre în dietă duc la o funcţie pulmonara mai bună şi la mai puţine inflamaţii ale căilor respiratorii.

    Când mâncăm fibre solubile, bacteriile sănătoase din intestinul nostru le descompun, rezultând compuşi care trec în sânge şi au efecte pozitive în tot corpul.

    31 MAI 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Fumătorii care renunţă la fumat şi trăiesc cu o dietă bogată în roşii şi fructe, în special mere, au şanse mai bune de a-şi restabili funcţiile pulmonare afectate de fumat, constată un nou studiu realizat la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Statele Unite.
    Oamenii de ştinţă de la Institutul federal de tehnologie din Lausanne, Elveţia, au descoperit că rodiile ar putea proteja împotriva uneia dintre cauzele majore ale îmbătrânirii.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis, Statele Unite, arată că modificarea amestecului de microbi intestinali previne creşterea în greutate şi depunerile de grăsimi ce predispun la obezitate sau care pot dezvolta probleme metabolice asociate, legate de rezistenţa la insulină.
    Un studiu realizat la Northumbria University, din Anglia, a constatat că elevii care lucrau într-o cameră cu aromă de rozmarin sub formă de ulei esenţial, au obţinut rezultate de la 5% până la 7% mai bune la testele de memorie.
    Un studiu realizat la Queensland University of Technology's Institute of Health and Biomedical Innovation din Australia dezvăluie legătura între dietele bogate în grăsimi şi carbohidraţi şi sănătatea slabă a articulaţiilor.
    Rezultatele unui nou studiu sugerează că cicluri de post prelungit, de 2-4 zile, sub supraveghere medicală, protejează nu numai împotriva efectelor toxice ale chimioterapiei, dar declanşează şi regenerarea, prin celule stem, de noi celule ale sistemului imunitar şi eliminarea celor vechi, deteriorate.