Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Dieta sărată crește riscul de eczemă

    Adulții care consumă o dietă sărată au un risc mai mare de eczemă, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco.



    Sare. Foto: Francesco Alberti/Unsplash


    Dermatologii spun că studiul va duce la cercetări suplimentare cu privire la modul în care sarea poate juca un rol în starea pielii.

    Unele estimări arată că prevalența eczemei ​​a crescut în ultimul secol în moduri care nu pot fi explicate doar prin genetică.

    Cercetătorii au descoperit că sodiul este stocat în piele și poate declanșa inflamații în organism, iar datele epidemiologice sugerează că dieta unei persoane este asociată cu eczeme.

    Un studiu publicat în 2013 pe copii din întreaga lume a constatat că consumul regulat de alimente fast-food – adesea bogat în sare – este asociat cu o prevalență mai mare a eczemei.

    Cercetătorii nu știu încă dacă reducerea aportului de sodiu ar reduce severitatea eczemei, iar studiul nu arată că sarea cauzează eczeme, ci mai degrabă arată o asociere între sare și afecțiune.

    Eczema, sau dermatita atopică, indică disfuncția barierei cutanate, iar temperatura sau umiditatea în care locuiește cineva și la ce este expus acasă sau la serviciu joacă un rol important. Chiar și căldura, apa fierbinte și săpunul pot agrava dermatita atopică.

    Fumul de tutun, diverși poluanți ai aerului și anumite parfumuri din produsele pentru piele și săpunurile pot duce, de asemenea, la dermatită atopică.

    Eczema tinde să se dezvolte în pliurile pielii, cum ar fi pe interiorul brațelor și pe spatele genunchilor, iar aceasta poate duce la un „ciclu de mâncărime-zgâriere” în care mâncărimea erupției cutanate duce la mai multă inflamație, ceea ce compromite și mai mult bariera pielii.

    7 IUNIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un soi de orez parfumat cultivat în îndepărtatul nord-est al Indiei, cunoscut sub numele de orez Joha, nu numai că previne diabetul de tip 2, dar este și bogat în acizi grași nesaturați, care acționează împotriva bolilor de inimă.
    Conform cu două studii majore ale bolilor oculare, o dietă mediteraneană - bogată în legume, cereale integrale, peşte şi ulei de măsline - duce la o funcţie cognitivă mai bună.
    Un studiu realizat sub conducerea Spitalului Universitar din Bonn, Germania, a descoperit că prea multă sare nu este rea numai pentru tensiunea arterială, ci şi pentru sistemul imunitar.
    Cercetătorii de la Framingham State University din Statele Unite au realizat un studiu care arată că trei ceşti de ceai negru băute pe zi pot controla nivelul de glucoză din sânge.
    Un recent studiu realizat la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, a arătat pentru prima dată o legătură între capsaicinoide, ingredientul activ în ardeii iuţi şi capacitatea de ardere a caloriilor.
    Fructele de padure, cum ar fi afinele, contin un nivel ridicat de compusi numiti polifenoli, despre care oamenii de stiinta spun ca pot ajuta creierul sa-si indeplineasca functiile vitale.