Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Dinţi vechi de 9,7 milioane de ani ar putea rescrie istoria umană

    O echipă de arheologi din sud-vestul Germaniei a descoperit doi dinţi vechi de 9,7 milioane de ani care probabil aparţineau unei vechi primate euroasiatice.



    Rinul, în apropiere de Mainz.


    Cercetătorii au săpat în situl din Eppelsheim, în apropiere de Mainz, timp de 17 ani, acolo unde fluviul Rin a excavat sedimentele vechi de aproximativ 10 milioane de ani. Zona este bine cunoscută în ştiinţă şi renumită pentru fosilele de primate.

    Ei au găsit, la o distanţă de numai 60 centimetri unul de altul, dinţi, un canin şi un molar superior, care seamănă cu cele ale maimuţelor mari ce au trăit în Africa acum 2,9 - 4,4 milioane de ani. Seamănă îndeaproape şi cu cei ale unor rude africane ale oamenilor, astăzi dispărute.

    Este un mister complet de unde a venit acest individ şi de ce nimeni nu a mai găsit niciodată un dinte ca acesta.

    Unii experţi spun că dinţii ne forţează să reexaminam teoria potrivit căreia oamenii provin din Africa. Alţii afirmă că este discutabil dacă dinţii aparţin într-adevăr hominidelor: maimuţe, cimpanzei.

    25 OCTOMBRIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, au identificat la cetacee diferenţe între mărimea relativă a creierului.
    Pinguinii Humboldt de la Sea Life Centre din Scarborough sunt stresaţi de vremea rea care s-a abătut asupra Marii Britanii şi care ţine de cîteva săptămâni, iar îngrijitorii au decis să le pună în mâncare antidepresive, pentru a nu îi pierde.
    O expediţie în zona muntoasă din Cape Melville, Peninsula Cape York, Australia de nord-est, a dus la descoperirea a trei specii de vertebrate noi. Nu sunt chiar dinozaurii din „O lume dispărută” a lui Conan Doyle, dar a găsi ceva nou în Australia, o ţară considerată complet explorată, este într-adevăr remarcabil!
    O echipa de biologi si antropologi, au efectuat analiza inimii imbalsamate a regelui englez Richard I, pentru a vedea cum se imbalsamau organele in anul 1199. Richard Inima de Leu a murit in timpul asediului castelului Châlus, in centrul Frantei, la 12 zile dupa ce a fost ranit la umarul stang de o sageata. Desi s-a speculat ca sageata era otravita, cauza mortii pare sa fi fost mai degraba o cangrena sau o septicemie.
    Artefacte cu o vechime de 11000 de ani, lăsate de nomazii din Epoca de Piatră, au fost descoperite în Marea Baltică, într-un golf ce a fost cândva o lagună plină cu nisip.
    Misiunea NASA de studiere a centurilor Van Allen, doua sonde lansate pe 30 august 2012, a descoperit o a treia centura de radiatii in jurul Pamantului, necunoscuta pana acum. Centurile de radiatii, denumite dupa cel ce le-a descoperit acum 55 de ani, James Van Allen, sunt regiuni din spatiu, bogate in particule incarcate electric, ce se pot largi in cazul furtunilor solare, creind probleme comunicatiilor si satelitilor, ca si astronautilor aflati in spatiu.