Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Districtul istoric Moravian Bethlehem, Pennsylvania, Statele Unite inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO

    Districtul istoric Moravian Bethlehem, Pennsylvania, Statele Unite, a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).



    Noua listă a patrimoniului mondial a așezărilor bisericești din Moravia include districtul istoric Moravian Bethlehem din Pennsylvania, Statele Unite. Foto: Craig Larimer/ National Park Service


    Lista evidențiază siturile de patrimoniu cultural și natural din întreaga lume considerate a fi de o valoare remarcabilă pentru umanitate.

    Pe lângă acest district istoric, lista așezărilor bisericești din Moravia include așezările istorice Herrnhut, fondate în 1722 în Germania și Gracehill, înființată în 1759 în Irlanda de Nord.

    Cele trei zone se alătură așezării Moravian Christiansfeld din Danemarca, fondată în 1773, care a fost adăugată pe Lista Patrimoniului Mondial în 2015, pentru a forma o singură listă a Patrimoniului Mondial pentru Așezările Bisericii Morave.

    Districtul istoric Moravian Bethlehem este, de asemenea, un reper istoric național., pentru Statele Unite. Comunitatea, înființată în 1741, a fost centrul religios și administrativ al activităților morave din America de Nord.

    Similar celorlalte trei așezări, multe dintre clădirile sale încă își păstrează scopul inițial pentru care au fost construite.

    4 AUGUST 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură a declarat Parcul Național Lençóis Maranhenses, Patrimoniu Natural al Umanității.
    Situat în Valea Dinozaurilor, în Sousa, situl arheologic Serrote do Letreiro, în Paraíba, Brazilia, este unicul loc din lume unde au fost găsite urme fosilizate de dinozauri laolaltă cu arta rupestră a popoarelor pre-coloniale.
    Geoparcul Uberaba din Brazilia, cunoscut sub numele de Tărâmul Giganților, a fost recunoscut ca geoparc global de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.
    O echipă de geologi de la Universitatea Utrecht din Olanda a anunțat descoperirea unui continent antic care s-a separat de Australia în urmă cu 155 de milioane de ani și apoi s-a fragmentat și a dispărut în adâncurile oceanului.
    Conform cercetătorilor de la Kunming College of Life Science, Chinese Academy of Sciences, persoanele în vârstă din Podişul Tibetan au o durată de viaţă mai lungă decât persoanele în vârstă din alte regiuni.
    Arheologii care investighează complexul arheologic Samanco în regiunea Ancash din Peru au făcut o descoperire de senzaţie: un mormânt care conţine mai multe lăcaşe de înmormântare, textile fine, bijuterii şi instrumente muzicale.